Hronika

Pretresi u Herceg Novom: Pronađeno oružje, municija, detonatorske kapisle…

Herceg Novi

Hercegnovska policija juče je pretresla dvije lokacije, oduzela detonatorske kapisle, puške, municiju i dokumentaciju koja će biti predmet provjera, a protiv N.Ž. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi J.Ž. (27) pronađena je dokumentacija o novčanim potraživanjima i kupoprodaji nepokretnosti, koja će, naglasili su, biti predmet daljih kriminalističkih provjera.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi G.Ž. (21) policija je pronašla 24 električne detonatorske kapisle, 542 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, dvije puške, optički nišan i tri okvira od automatske puške.

“Ti predmeti su oduzeti od N.Ž. (61) koji je srodnik G.Ž. Pronađeno oružje, municija i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, navode u UP.

Dodaju da je o događaju obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv N.Ž. podnese krivična prijava.

“Policijski službenici CB Herceg Novi će u narednom periodu nastaviti aktivnosti u cilju pronalaska oružja, municije, opojnih droga, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima”, poručili su iz Uprave policije.

6 Komentara na "Pretresi u Herceg Novom: Pronađeno oružje, municija, detonatorske kapisle…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend