Hronika

Prihvaćeno jemstvo od pola miliona eura, Kašćelan se brani sa slobode

Sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Slobodan Kašćelan, optužen za zelenaštvo, kako bi se u daljem postupku branio sa slobode. Kašćelanu će biti oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja.

Novac su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400 hiljada eura, članovi Kašćelanove porodice su sakupili preko pola miliona eura. Konkretno, ponuđeno je 501.000 u nekretninama i 5.000 keša.

Tako je njegova sestra Milka Vasić ponudila 143.000 eura, Nenad Pravilović 209.600, Novica Kašćelan 5.000, Danilo Kašćelan 56.400 i Dragana Kašćelan 91,800.

Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom prijedlogu.

Podsjetimo, Kašćelan je optužen za zelenaštvo, a prema optužnici Kotoranin je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Saslušanje Dragovića putem video linka nije obavljeno

Na današenjem ročištu bilo je planirano saslušanje svjedoka Dragovića, koji živi u Hrvatskoj. Dragović je trebao biti saslušan putem video linka, međutim to se nije dogodilo. Hrvatski organi predložili su podgoričkom Višem sudu druge datume, ali zbog organizaciono-tehničkih obaveza sud ne može da udovolji ovom prijedlogu.

Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu.

Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

J.Lasica

42

avatar
1000
31
11
0
 
41
U ime mojexxySilicone soulBora BoraROKI
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
U ime moje
Gost
U ime moje

DRZAVNI COVJEK

xxy
Gost
xxy

A da li je ko ispitao porijeklo imovine koja se daje za Jemstvo ,logicno bi bila da imovina koja ima porijeklo sticanja radnjom za koju se optuzuje ne ulazi kao garancija za jemstvo,nego da se ona oduzme a za jemstvo da se da ono sto nije steceno nelegalno.

Bora Bora
Gost
Bora Bora

5 Tesuca..ovo je bruka i sramota.

ROKI
Gost
ROKI

Ako Vukotić dođe pustite i njega uz jemstvo. Svi ti potezi jemče dalje aktivnosti zaraćenih strana.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Śole legendo!

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Bravo i jeste legenda,”napisao” je zbirku pjesama za nasu djecu… najpoznatija pjesma nosi naslov “sine uvuci u nos ono bijelo da ne osjecas tijelo cijelo”…

Silicone soul
Gost
Silicone soul

“Izijo vuk magarca”…

Nokaut
Gost
Nokaut

okle im ovolike pare u ovako nakaradnom sistemu??

Moj zivot
Gost
Moj zivot

Najuspijesniji posao u C.G. biti kriminalac

aaaaxa
Gost
aaaaxa

Interesuje me hoće li i Jovana Vukotića pustiti,kad ga isporuče iz Srbije,takođe da se brani sa slobode.Ili to važi samo za dokazane saradnike službe?

Majka
Gost
Majka

Blago njima koje mogucnosti imaju a sud ih odobri.A za N.God.narod mora jesti.Drzava u oskudici.Slobo mora na slobodu.Posao ga ceka.Mada.Ko god mu se obratio za pomoc uvijek je pomogao.Bilo vam cudno ili ne ali spasio je mnoge.

Smor
Gost
Smor

Mislis ove kuce sto ih je na ulicu iscerao I. .Taman se ambisalo sve

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga

Radi za drzavu,sad je jasno ko je glavni

ctct
Gost
ctct

ko ima pare taj ne mora da brine u ovu drzavu o nicemu.. 😉 sve mozes da platis! objavite mi komentar

srb1n
Gost
srb1n

e pa bruka odakle covjeku 500k eura ? zna li se

Garo
Gost
Garo

Mi bi u Evropu sa ovakvom pravnom drzavom.
Nece to brzijeh dana.

Realistično
Gost
Realistično

Zaključak: Ko se bavi kriminalom, sve stavi na rodbinu! Izlazak zagarantovan uz kauciju. Ej, čovjek Evropu proputova na lažna dokumenta a oni mu uzeli naša. Cirkus

vesi
Gost
vesi

znači on nije uhapšen do suđenja koje može trajati godinama,i ako ga ikad osude ili pušte vrate mu pare…šta je svrha toga

Penzionerski
Gost
Penzionerski

Da treba biti kriminalac I uspijeti u ovoj drzavi bezakonja

Send this to a friend