Hronika

Prijava protiv ginekologa i medicinske sestre: U Vektri radili abortuse na divlje?

Zgrada Vektre

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet kako bi provjerili navode iz prijave da se u jednom stanu u zgradi Vektre obavljaju abortusi „na divlje”. Navode iz prijave provjerava i podgorička policija, koja je preduzela niz radnji kako bi utvrdila da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka. Istražnim radnjama obuhvaćeni su jedan podgorički ginekolog i bivša medicinska sestra, čiji su identiteti poznati redakciji Dana.

Njih je početkom februara Centru bezbjednosti Podgorica prijavio M.M. (45) iz Podgorice, koji u prijavi tvrdi da doktor i medicinska sestra već godinama u stanu obavljaju nezakonite abortuse.

Prema navodima iz prijave M.M., oni za velike novčane iznose vrše nagle prekide trudnoće u poodmaklom stadijumu, kada to nije moguće obaviti ni u jednoj privatnoj ili državnoj zdravstvenoj ustanovi. Pored toga u prijavi, kako piše Dan, je navedeno da njih dvoje obavljaju i rizične abortuse koje ljekari odbijaju da rade u legalnim zdravstvenim ustanovama zbog velikih zdravstvenih rizika koje takve intervencije nose. Takođe, navodna nelegalna ordinacija adresa je i za žene koje prekidaju trudnoću, a koje ne žele da im to piše i zdravstvenom kartonu.

Iznoseći ove teške optužbe, Podgoričanin M.M. je inspektorima saopštio tačnu adresu, kao i ime vlasnika stana u kojem se navodno obavljaju ove nezakonite radnje. Naveo je i imena nekoliko žena koje su, prema njegovim navodima, obavile abortuse u toj „ordinaciji”.

Redakciji Dana je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva potvrđeno da imaju saznanja o ovom slučaju.

“O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac, koji je dao nalog službenicima policije da prikupe obavještenja u cilju provjere navoda iz prijave”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz policije su potvrdili da su na okolnosti prijave saslušali ginekologa i medicinsku sestru za koje M.M. tvrdi da se bave nezakonitim radnjama.

“U službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica 8.2.2018. godine pristupio je M.M. (45) iz Podgorice i prijavio da ima saznanja da su, navodno, njegova bivša supruga i jedan ljekar u stanu, čiju lokaciju je naveo, vršili nelegalne abortuse. Službenici CB Podgorica su uzeli izjave od svih lica koja su navedena u prijavi. Lica koja je M.M. označio da su vršila nelegalne abortuse negirala su te njegove navode. O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Preduzimaju se dalje mjere i radnje u cilju provjere navoda iz prijave”, saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Policija je ponovo saslušala M.M., koji je ponovio navode iz prijave, kao i imena žena koje su izvršile abortuse u stanu u zgradi Vektre. Tvrdi da su doktor i medicinska sestra, koja je bivša supruga M.M., zaradili puno novca od ovih nezakonitih radnji.

Inspektorima je kazao da je u radnje svoje bivše supruge posumnjao kada je vidio da troši više nego što zarađuje, te da mu je na pitanje odakle potiču te pare priznala da sa jednim ljekarem radi nelegalne abortuse. M.M. je naveo i da mu je bivša supruga ispričala ko je njemu poznat obavio abortuse u toj „ ordinaciji”, kao i od kada se bave nelegalnim poslom.

Policija i tužilaštvo detaljno ispituju navode iz prijave, kako bi utvrdili da li je u pitanju lažno prijavljivanje ili ovakva „ordinacija” zaista postoji.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bane
Gost
bane

Sta je odje cudno.? Sve je ovo normalno u drzavi kojom vladaju pojedinci. Kriminal je svakodnevnica koja jos samo nije u USTAV dryave unijeta. Komentari su ustvari suvisni.. Ako ikada razvlastote DPS i Mila.. Stopa kriminala ce se sama od sebe.. Drasticno smanjiti

Puz demon
Gost
Puz demon

Dr.Mengele.E strasno.Neka te zatvore i nikada ne izasli iz zatvore.Nego kakvo je pravosudje dobices nagradu za dobro djelo.Tamo ti put.Ko ti dade da cutas Hipokrata.

Piš
Gost
Piš

Dejan se zaljubio 😀

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Dako ispitate…dok ne porastu đeca. Tuđa naravno ova neće, nažalost!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Koliko je tivcanka lijepa nosio bih joj sliku u novčanik. ❤❤❤❤❤❤👍

cinik
Gost
cinik

Je li akcenat na Vektri, abortusu ili što se radi na “divlje?”

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Tivcanko mogu li ti dobaciti kako 50 miliona eura. 😆😆😆😆

Lllllll
Gost
Lllllll

Ili su cistili đevojke koje se nisu udale za momke koji su im napravili đecu ili su im ti momci ozenjeni ili su udate pa im to dijete nije napravio muz nego neko drugi. Sve ce to narod pozlatiti!

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Mirko poklonio sam ti livadu eto toliko sam dužan bio.

Jovo
Gost
Jovo

o “doktoru” nista. O covjeku koji je prijavio inicijale, godine, to da je bio ozenjen medicinskom sestrom… jos maticni broj da ste napisali

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Vanja jovanovicu kakva je tivcanka. Sinan sakic ♩♩♩♩♩snajlepsom curom iz njihovog kraja oženi je drugi pokloni joj sve ♩♩♩♩♩♩😃❤❤❤❤❤❤

Pjer
Gost
Pjer

Nemojte ih dirati koliko su samo postenih djevojaka spasili.O zivotima necemo

kLi
Gost
kLi

Na divlje? Ka da su taksisti

Razum
Gost
Razum

Ne bi mu smetala.da ga nije ostavila.

Brano
Gost
Brano

Tačno dok je bio sa njom nije je prijavljiva,i on treba krivično da odgovara za prikrivanje takvog zločina jer to je zločin što su radili.

Realista
Gost
Realista

Zlocin ako je ovo istina a jeste vjerovatno! Ti se ozenis, mislis sve regularno a ona vec abortirala jednom u Vektru i niko joj ne zna za to….pakao!!!

Nil
Gost
Nil

Mislis djevojka koju si ozenio iz ljubavi regularna, kad ono obavila je prekid trudnoce u neprijavljenoj ordinaciji u Vektri? Pakao neregularnosti

Send this to a friend