Hronika

Uhapšen zaposleni u IJZ: Nakon razgovora sa doktorkom prislonio joj pištolj na stomak, pretresom stana pronađen arsenal oružja

IJZ

Policija je uhapsila Jovicu Obradovića (63), zaposlenog u Institutu za javno zdravlje (IJZ) , zbog sumnje da je prijetio doktorici Sandri Đuranović.

<<<Doktorica prijavila prijetnje pištoljem u Institutu za javno zdravlje<<<

Incident se, navode u policiji, dogodio u ponedjeljak oko 14 časova, u holu Instituta za javno zdravlje u Podgorici, kada je nakon kraćeg razgovora sa Đuranović, Obradović izvadio pištolj marke CZ 99 kalibra 9 mm koji joj je prislonio na stomak.

“Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Obradović i tom prilikom pronašla pištolj marke Zastava M-70 kalibra 7,65 mm sa oružnim listom i sedam komada municije, pištolj CZ 99 kalibra 9 mm sa oružnim listom i 11 komada municije, lovačku pušku sa oružnim listom, kao i pištolj Zastava M-70 kalibra 7,65 mm bez oružnog lista i tri komada municije”, navodi policija.

Obradović je, dodaju, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Uz krivičnu prijavu priveden je na dalju nadležnost tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji mu je donio rješenje o zadržavanju”, ističe policija.

Podsjećamo, klinički toksikolog doktor Sandra Đuranović je juče za RTCG ispričala kako se dogodio inicident.

“Dana 27. juna 2022. godine nakon 14 časova nalazila sam se u glavnom holu Instituta. Tom prilikom , s obzirom na moju situaciju u Institutu, i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore naglas sam u šali prokomentarisala da se ništa ne radi kako treba, da sve treba da se okrene naopačke i dobro pretrese od strane Inspekcije rada, pa ako treba otići ću kod predsjednika Države. U tom trenutku mi je gospodin Jovica prišao i ispod svoje majice izvukao niklovani pištolj tetejac, i prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi “Nećeš ti dirati mog predsjednika”. Ja sam mu na to odgovorila “To je i moj predsjednik , ionako treba da se sastanem s njim, vezano za Centar za kontrolu trovanja”, ispričala je Đuranović u policiji.

Ona tvrdi da je radnik Instituta Nikola Konatar bio prisutan i da je vidio ovaj događaj, a sve je zabilježio video nadzor.

“Ja sam nakon ovog događaja krenula u moju kancelariju, a Jovica je ušao za mnom. Pritom razgovarao je sa mnom kao da se ništa nije dogodilo. S obzirom na svu ovu situaciju, želim da naglasim da se ne osjećam bezbjedno i molim vas da preduzmete sve mjere i radnje iz vaše nadležnosti kako bi me zaštitili”, rekla je Đuranovi

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
PozzzzzRealnoAbiSasaMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

A koji arsenal ima doktorica? O tome nas ne izvještavate!!!! 😳😳😳😳😳

Abi
Gost
Abi

Možda se i on šalio kad je izvukao pištolj.

Sasa
Gost
Sasa

Cim je zaboravio isti cas taj je tuturutu..

Marko
Gost
Marko

Čudo da nije pucao. Prava želja svakog lovca jeste da ubije i čovjeka.

pg
Gost
pg

od kad doktori idu naoruzani na posao🙄.Jeli to da ubije koronu posto radi u ijz?Pa kazu omladina luda 🙃

Pozzzzz
Gost
Pozzzzz

Pa rekao je Galić da se moru zaštititi !!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend