Hronika

Produžen pritvor Kašćelanu

Slobodan Kašćečlan

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici 7. avgusta je donijelo rješenje kojim je Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu produžen pritvor, piše Dan. Iako je njegov advokat Dragoljub Đukanović na posljednjem glavnom pretresu održanom u junu zatražio da mu se ukine pritvor u kome se nalazi deset mjeseci, sud njegovom zahtjevu nije udovoljio.

Đukanović je objasnio da je za krivično djelo zelenaštvo zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora i da je Kašćelan u pritvoru proveo više od tog minimuma.

“On se tereti za krivično djelo zelenaštvo na ogranizovan način, što je nadležnost Osnovnog suda”, kazao je Đukanović.

Prema optužnici, Kašćelan je Milanu Dragoviću dao na kamatu 50 hiljada eura, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Prema optužnici koju zastupa specijalni tužilac Saša Čađenović, Slobodan Kašćelan i Igor Božović su organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca. Kako se navodi u optužnici, oni su bi li zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela i za davanje uputstava i naredbi ostalim članovima kriminalne organizacije.

Kriminalna grupa je imala za cilj vršenje krivičnih djela iznuda -zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca piše u optužnici.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
LjuticaBakaO idolimaLjumaMontenegro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baka
Gost
Baka

Ostavite Kascelana do Nove Godine, da mu dodje Jovica Vukotic, imaju nesto da prozbore.

Ljutica
Gost
Ljutica

Pa ne znam bas ko bi kome imao što rec , nije bas ni da ovaj Kascelan neumije zborit

O idolima
Gost
O idolima

Smjesni ste a droga ubistva ostala krivicna djela nikom nista e katnicu spavasi mirno

Ljuma
Gost
Ljuma

Koliko nas ksmatiraju banke to niko ne zna,to je normalno da na 50.000 e je mjeseca kamata 3,74 e to je lopovluk u okviru drzave.

Montenegro
Gost
Montenegro

Gle malog kompleksasa. Ovakvi su ljudi najgori, spremni na sve samo zato sto su mali i iskompleksirani

cetinje
Gost
cetinje

A što su debelo “podmazani”advokati od strane kriminalaca,a nikad vam dosta ne bilo,a polovina i više tih advokata ne plaća poreze i ostale obaveze prema državi.

Send this to a friend