Hronika

Protiv uhapšenih na Cetinju krivična i finansijska istraga

Foto: TVCG/Screenshot

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, protiv 11 osoba koje su juče uhapšene na Cetinju, specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivične prijave. Kako Televizija Crne Gore saznaje protiv njih je pokrenuta i finansijska istraga tokom koje će se provjeravati porijeklo imovine osumnjičenih, ali i onih koji su sa njima povezani.

<<<Na Cetinju uhapšeni Lipovina, Petričević, Jovićević…<<<

Miloš Đuričković, Savo Lipovina i Ivan Jovanović organizovali sum kako se sumnjam kriminalnu grupu koja je imala više članova, među kojima su Darko Drašković, Filip Petričević, Vesko Lipovina, Mirko Jovićević, Veljko Pejović, Milo Ivanišević, Petar Živković i Nikoleta Vukić.

Protiv njih je, kako saznaje TVCG, podnijeta krivična prijava. Istražitelji su prikupili dokaze da je ta kriminalna organizacija osnovana 2017. godine, radi vršenja krivičnih djela ubistva i djela u vezi sa drogom. Dio te grupe je već hapšen u sklopu prethodne istrage Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su oprali tri miliona i utajili 700.000 eura poreza.

U oba slučaja Specijalno državno tužilaštvo je pokrenulo i finansijske istrage kojima će se provjeravati porijeklo imovine osumnjičenih. Pod njihovom lupom su, između ostalog, blindirana i luksuzna vozila, veće sume novca, ali i nepokretnosti osumnjičenih i sa njima povezanih osoba.

Prema informacijama do kojih je došla TVCG, radom na posljednjem slučaju, otkrivena su i nova imena jednog od ogranaka škaljarskog klana. Istragama rukovodi specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, a u tim predmetima formirani su specijalni istražni timovi koji čine tužioci i pripadnici SPO-a.

6

avatar
1000
3
3
0
 
6
gagiDarinavjecna da jeLovcenCetinjanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gagi
Gost
gagi

Napredna omladina grada pod Lovcenom. Ma ciji bi ovaj Mirko Jovicevic.

Darina
Gost
Darina

Časni vazda bili. Čekaj da se završi istraga !!

Nik
Gost
Nik

E casni Cetinjani

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Casni druze, nego sto nego smo casni.
Nismo svi kriminalci, 97% je postenih, samo sto se o nama ne pise.

Lovcen
Gost
Lovcen

Nijesu cetinjani nego pojedinci sa Cetinja

vjecna da je
Gost
vjecna da je

najcasniji svida ima dobrih i losih ljudi ….vjecita kaplja slobode za svakog postenog crnogorca krece sa cetinja

Send this to a friend