Hronika

Prvostepena presuda: Tri mjeseca zatvora za slučaj “Ramada”

Direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović, inače član Socijaldemokrata, osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Prvostepenu presudu mu je izrekla sudija Višeg suda Ana Vuković.

On je osuđen jer je, kako piše u optužnici, dva puta plaćao “skupove građana” novcem firme na čijem je čelu.

Prvi račun od 565 eura državnim novcem je platio za “skup građana” koji je 22. jula 2015. godine održan u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Drugi račun u iznosu  od 389,25 eura, novcem državne firme, platio je za skup SD-a 14. januara 2016. godine, koji je takođe održan u “Ramadi”.

Obradović ima pravo žalbe na ovu presudu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lola
Gost
lola

Ne mogu da vjerujem koliko se pozornosti dalo ovom slucaju od manje od hiljadu eura, valjda zbog zvizdacice koja ga je pokrenula. Sto je sa Gvozdenovicem, bracnim parom Jelic i inima na celu sa bivsim premijerom i njegovom porodicom? Nekako mi je degutantna vasa radost sto su ovog g-dina osudili na tri mjeseca zatvora. Vjerujem da su ga zrtvovali da… Više »

justicia
Gost
justicia

Počeo je i Nikola Martinović da gubi sporove! Pravosuđe se uzdiže polako.

Toni
Gost
Toni

Kako će sad ovaj “gospodin” (kako ga neki nazvaše, u buvaru u ovom lijepom odijelu i sa ovim šarmantnim osmijehom?

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Mislim da naslov nije adekvatan. Ako je neko krao narodne pare i ako je krao pare od drzavne firme za potrebe svoje stranke u privatnim hotelima, u ovom slucaju su to radile Socijaldemokrate. I cijelo vrijeme se branio kako je to sve montirano i kako je to obicno predizborno politikanstvo a evo sad je presudjeno da su ipak krali i… Više »

malo upućen
Gost
malo upućen

Što se Brajović promijenio. Ne liči na sebe.

garetzu
Gost
garetzu

Onda onoga Popović sikjuriti treba da osude 3 mjeseca x 1000
Posto je utajio 530.000

blok
Gost
blok

ovaj je kriv kolko i onaj sto je tablice mijenja.

Toni
Gost
Toni

Kriv je. Kao odgovorno lice je odobrio plaćanje partijskog skupa novcem državnog preduzeća. Da li pod pritiskom, po nagovoru ili svojevoljno, uopšte nije tema. Novac je državni, a on je odobrio nenamjensko trošenje istog. Da ima imalo obraza i odgovornosti, mislio bi svojom glavom, a ne Brajovićevom.

Kop
Gost
Kop

Ne poznajem ovog momka,Ali da ga osude na 3 mjeseca zbog toga sto je ucinio,a ne osude ove koji ne placaju porez drzavi,sto su takodje drzavne pare,krajnje je licemjerno…

Bobo
Gost
Bobo

Na zapadu bi mu bilo jos i dozivotna zabrana na drzavnim poslovima,drzavnim ustanovama.

Send this to a friend