Hronika

PzP tvrdi da je neko pokušao da likvidira Branka Radulovića

Pokret za Promjene tvrdi da je neko juče pokušao da likvidira potpredsjednika PzP-a Branka Radulovića.

“Po klasničnom kriminalnom scenariju, koji u najvećem broju slučajeva rezultira tragičnim posledicama, bio izložen prof. dr. Branko Radulović, potpresjednik Pokreta za promjene i člana Predsjedništva Demokratskog fronta. Bio je pripremljen monstruozni scenario, posebno imajući u vidu, da  Radulović svakodnevno putuje bez obezbjeđenja, vozeći svoj automobil, ne skrivajući se od javnosti”, tvrde u PzP-u.

Policija je potvrdila informaciju CdM-a da je na vozilu Branka Radulovića nepoznata osoba odvrnula nekoliko šarafa na točku automobila.

Kako su naveli iz policije, podgorički Centra bezbjednosti preduzima aktivnosti kako bi rasvijetlili ovaj događaj.

“Radulović je danas oko 11,15 časova CB Podgorica prijavio da je nepoznata osoba juče, 8. novembra u intervalu od 10,30 do 13,30 časova, odšarafilo šarafe sa prednjeg lijevog točka njegovog vozila ‘audi A4’, dok se nalazilo parkirano na parking prostoru Parking servisa kod Gradskog stadiona u Podgorici. On je kazao da je juče osjetio lupanje kad je krenuo vozilom ali da je tek danas vidio da nešto nije u redu sa prednjim lijevim točkom”, naveli su iz policije.

U PzP-u tvrde da su stručne službe Centra bezbjednosti preuzele mjere i aktivnosti, a ministar unutrasnjih poslova Mevludin Nuhodžić i načelnik Centra bezbjednosti Jovica Rečević, lično zainteresovali za cijeli slučaj.

“Obavještavamo javnost, da ovo nije prvi slučaj da se vrši pritisak, raznih vidova uznemiravanja na prof. Radulovića i njegovu porodicu. Očekujemo ovaj put da će nadležni organi uraditi svoj posao na profesionalan način i identifikovati počinioce, a posebno nalogodavce. Jasno je da se radi o vidu političkog terorizma, čiji je motiv da se eliminišu oni koji su najglasniji  protivnici kriminalnog režima”, tvrde u PzP-u.

M.D.

Send this to a friend