Hronika

Radulović: Brđanin je direktor Uprave policije, Vlada ne smije kršiti zakon kao ona Dritana Abazovića

Zoran Brđanin

Zoran Brđanin vratiće se na čelo Uprave policije jer Vlada Milojka Spajića planira da ispoštuje odluku Upravnog suda, saznaje CdM. Odluka Upravnog suda još nije stigla u Vladu, ali je juče zvanično objavljena na sajtu suda.

<<<Upravni sud poništio razrješenje BrđaninaUpravni sud poništio razrješenje Brđanina<<<

Donošenjem odluke Upravnog suda Zoran Brđanin je direktor policije, kaže u izjavi za CdM advokat Veselin Radulović.

Upravni sud Crne Gore poništio je rješenje o razrješenju bivšeg direktora Uprave policije Brđanina. Taj sud donio je presudu u sporu pune juresdikcije što znači da predmet neće biti vraćen na ponovno odlučivanje Vladi Crne Gore.

Advokat Radulović pojašnjava da je poništenjem rješenja o njegovoj smjeni predmet sada u stanju u kome je bio prije njegove smjene, što znači da je on direktor policije.

“Da li će Vlada pokrenuti postupak njegove smjene, ostaje da se vidi. Ali, ako to uradi Vlada bi morala biti odgovorna i trebala bi da poštuje procedure propisane zakonim, a ne kao prethodna Vlada da krši zakon zato što smatra da nije dobro napisan ili iz bilo kog drugog razloga”, kaže Radulović u izjavi za CdM.

Veselin Radulović
Veselin Radulović

Advokat Radulović iznosi još jednu ocjenu vezano za Brđanina.

“Takođe, treba biti iskren i reći da je Brđanin, kad već nije imao osjećaj objektivne odgovornosti, morao mnogo ranije biti smijenjen zbog niza propusta u radu policije, posebno u slučaju masakra na Cetinju prošle godine”, istakao je Radulović u izjavi za CdM.

Vlada Dritana Abazovića smijenila je Brđanina. Abazović je nakon što je prvi put poništeno rješenje njegove Vlade kazao da poštuju sudske odluke.

“Policija je u kandžama mafije, Ljuba Milovića, Zorana i Petra Lazovića neće biti dok je 43. Vlade. Je li sud u njihovim kandžama neka procijene građani. Dakle, Ljubo Milović, Zoran Lazović, Petar Lazović i ta ekipa neće upravljati Upravom policije dok je 43.Vlade. Hoće li upravljati drugim institucijama koje nijesu u nadležnosti izvršne vlasti nije pitanje za mene, pitajte Upravni sud”, poručio je u avgustu Abazović dok je bio premijer u tehničkom mandatu.

Premijer Mikojko Spajić juče je nakon sjednice Vlade kazao da Vlada nije dobila ništa zvanično iz Upravnog suda.

“Tako da mi je teško da komentarišem medijske navode. Koliko sam vidio, neće biti dato na postupanje, za razliku od prošlog puta”, kazao je Spajić.

Mediji pišu da se juče vodila polemika oko Brđanina između Demokrata i PES-a.

Miraš Dušević

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
PoreskiobveznikZabjeloDosta je višeHerceg NoviVlado
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Poreskiobveznik
Gost
Poreskiobveznik

Znaci potvrdjeno je po drugi put da je protivpravno smijenjen. Ok, sta ćemo sa ovom nogom pravde što je prekršila zakon? Da li će se konačno nešto promijeniti u državu i početi da se traži odgovornost onih koji se bahate unutar sistema ili će i dalje da važi ona “izio vuk magarca” pa da na sledeće izbore dodje nas 40%… Više »

Zabjelo
Gost
Zabjelo

5 Septembar

Dosta je više
Gost
Dosta je više

Briga me za Brđanina non stop su po sudovima, klepaju pare narod sve.Ajde više je dojadio.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Hoće li odgovarati Adžić ili Brat Abaz zbog neizvršavanja odluke Suda?Znam da neće,jer kod nas je normalno i Ustav da se ruši pa nikom ništa.

Vlado
Gost
Vlado

Ovoga Radulovića će sigurno poslušati.

Cuca
Gost
Cuca

Dosadio je ovaj Brđanin što je radio 5 Septembra na Ct.
Brđanine znamo što si radio vrlo dobro, samo ali samo ti je cilj da zavrsis sto si krenuo da krijes ljude i da naređuješ kog da hapse a nikakve veze nemaju s tobom.Jedino sto cistis put nekima i koje si postavio ti znas zasto niti si imao i jedan rezultat.

Tivat
Gost
Tivat

Po zakonu mora da ukloni sve barikade svim prilazima. Ona na CT nije bila zahtijevna za ukloniti.
Završila se samo sa suzavacem, klasika, ispade mnogo priče ni oko čega

Montenegro
Gost
Montenegro

Jedno veliko dobro dosao Zorane🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ne no jeli?
Gost
Ne no jeli?

Ako se pita advokat, za brđanina onda u jad CG sa svime.
Al brđanin je pod burnim okom svih sluzbi.
Nije nevinasce.

Send this to a friend