Hronika

Rašović po nalogu Kneževića u koferu odnio 200.000 eura za Beograd

Duško Knežević

Šef službe za opšte poslove u Atlas banci Vlatko Rašović je u Specijalnom državnom tužilaštvu do detalja ispričao kako je njegov šef Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, u više navrata iz Atlas i Invest Montenegro banke uzimao novac i nosio ih na njemu poznate adrese, piše Pobjeda.

To je, između ostalog, Rašović naveo u istrazi koja je pokrenuta protiv Kneževića i još četiri osobe zbogpranja novca. U ovom slučaju Rašović je imao status okrivljenog, a kasnije je dobio status svjedoka saradnika jer je detaljno objasnio svoju ulogu u poslovima spornim za Tužilaštvo, način na koji je između ostalog trošen novac i kako je uziman iz trezora banaka.

Nalogodavac svih tih poslova bio je isključivo Knežević i nijedna isporuka nije mogla da se realizuje bez njegovog znanja ili odobrenja.

Rašović je, prema saznanjima Pobjede, saopštio daje Knežević 2015. i 2016. godine u više navrata uzimao novac iz Atlas banke i Invest Montenegro banke. Novac su podizali Kneževićevi najbliži saradnici. Ali, nikad na šalteru nego su im uručivane koverte koje su potom predavali predsjedniku Atlas grupe.

Kako je objasnio Rašović, vozači nijesu znali koliko je novca u kovertama osim kada ga su sami pakovali. Novac je, po ustaljenoj matrici, preuzimao od nekog službenika i predavanje Kneževiću na ruke. Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Rašović je predočio i saznanja o tome kako je novac pakovan za transport u Kneževićevom stanu pod Goricom. Pare su pakovane u knjige, potom stavljane u kofere i tako proslj eđivane na adrese van Crne Gore.

Rašović je svjedočio da je jednom za Beograd nosio 200.000 eura po nalogu Kneževića i isporučio ih njegovom vozaču iz Beograda. Novac je do Beograda transportovan redovnom avionskom linijom u prtljagu Rašovića. Prije pakovanja u kofer, novac je stavljanu knjige preko kojih je navlačen celofan kako bi izgledalo da nijesu otpakovane, a pored njih u koferu se nalazila i garderoba i ostale lične stvari. Rašović je imao zadatak da „knjige” na beogradskom aerodromu preda kolegi i obično bi se prvim sljedećim letom vraćao za Podgoricu.

Rašović je objasnio i kako je tokom 2016. godine utrošeno 130.000 eura koje je Knežević pozajmio od osobe čiji je identitet poznat redakciji Pobjede. On je detaljno ispričao gdje je i kako preuzeo novac i u kojim apoenima, a za tu i sve ostale transakcije nalog je izdavao lično Knežević. Svako iznošenje novca Rašović je evidentirao zapisujući nazive koje mu je sugerisao Knežević.

Šef za opšte poslove detaljno je opisao i kako je utrošeno osam miliona eura koje je Knežević 2014. godine dobio na račun kupoprodaje hotela “Princes”, a koji nikada nije završio u rukama vlasnika iz Dubaija.

Tužilaštvo u dokaznom materijalu ima rokovnik u kojem je Rašović po nalogu Kneževića upisivao iznose i adrese na koje je prosljeđivan novac. Između ostalog, prema tvrdnjama Rašovića, 10.000 eura je preuzeo vozač jednog od lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića, a 30.000 je dato bliskoj saradnici bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića koja je novac trebalo da preda svom šefu. Nakon predočenih saznanja, Tužilaštvo je odmah zatražilo skidanje imuniteta Nebojši Medojeviću zbog osnovane sumnje da je bio dio grupe koja je prala novac. Istraga je pokrenuta i protiv Stijepovića zbog istog krivičnog djela.

64

avatar
1000
47
17
0
 
60
Оклеmorača50Dejo morettimojsilovićPlana brda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Окле
Gost
Окле

Како ће вас овај нагрдит’ пред изборе, нијесте ни свјесни. Џаба вам сви ови свједоци сарадници којима покушавате да умањите будуће материјале кад их ДК објелодани.

morača50
Gost
morača50

Poštovana redakcijo, ovo nema nikakve veze sa ovim tekstom, aii pošto je najkomentarisaniji molim vas da objavite jer nema slične teme , a htio bih da ovo pročitaju vaši čitaoci. Prijatelj mi je dao najnovji broj Monotora i iznervirao se što su pri dnu strane dali malu informaciju o dvadesetogodišnjici Fondacije Sv. Petar Cetinjski, a na primjer o onom navijaču… Više »

Dejo moretti
Gost
Dejo moretti

Ovo isto ko u školu ko ima veze ima petice ko nema veze ima jedinice. ……

Dejo moretti
Gost
Dejo moretti

Milane javi se 😅😅😅😅😅

mojsilović
Gost
mojsilović

Prvim letom nazad bez da kafu popije u Hotel Moskvu, e sramota da te bude Kneževiću baš.

atleticar
Gost
atleticar

Knezevic se istripovao da ce postat predsjednik drzave preko noci upada na prevaru na koktele po Evropi, vidjela zaba dje se kuju konji pa i ona pozeljela…

slikar
Gost
slikar

kad je mogao jadne radnike bez hleba da ostavi moze taj sve

Plana brda
Gost
Plana brda

Misliš na Mila.. vala baš!

DrTosic
Gost
DrTosic

Pa on je arape prevario koji su gradili Atlas kapital a ne koga drugoga

opozicionar
Gost
opozicionar

E moj Medojevicu, a nama prodajes maglu o postenju

komarac
Gost
komarac

Brzo ce se taj naci u celiji nicija nije do zore sijala pa nece ni Knezeviceva

Komandant
Gost
Komandant

Malo ko zna ali je Knezevic zajedno sa Medojevicem finansirao tadasnji zemunski klan od kojih je para Knezevic i zapoceo svoje biznise

Toni
Gost
Toni

To samo ti znaš.

Boka
Gost
Boka

Ovo su se sve pare naroda koje je on dijelio kome je htio zarad svojih interesa, a narodu nije isplatio zarade koje duguje.

Gordan
Gost
Gordan

Iha koliko li se tu koverti onda pakovalo, pa se posle pitamo sto je banka propala.

StevanPG
Gost
StevanPG

Ojadio ovaj narod, pa misli da ce nesto postici sa tim sto se krije po rupi u Londonu, a bogami nece nista.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Sta radi Knezevic, ko zna koliko je jos para ovako slao.

Send this to a friend