Hronika

Raspisana potjernica za Džozefom Asadom

Džozef Asad

Crnogorski istražitelji raspisali su crvenu potjernicu za bivšim agentom CIA Džozefom Asadom (47) zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je 16. oktobra 2016. godine planirala da nasilno preuzme vlast, proglasi pobjedu Demokratskog fronta i spriječi ulazak Crne Gore u NATO.

Prema saznanjima Pobjede, narednih dana crnogorske vlasti tražiće izručenje Asada. Njemu je odlukom Višeg suda određen pritvor zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije na čijem čelu su ruski državljani, agenti GRU, Eduard Širokov i Vladimir Popov.

Svjedočenje američkog državljanina Brajana Skota, bivšeg agenta CIA i vlasnika kompanije “Patriotik difens grup”, dovelo je do preokreta i otvorilo vrata za pokretanje istrage protiv Asada. Crnogorski istražitelji tražili su saslušanje Asada, ali je on to odbio, pozivajući se na Peti amandman Ustava SAD.

U američkom zakonodavstvu postoji odredba prema kojoj se osoba pozvana da odgovara pred zakonom može opredijeliti za ćutanje, ukoliko ona sama, ili njena odbrana, misli da je to u njenom najboljem interesu. Ipak, to nije osporilo sumnje crnogorskih istražitelja u njegovu umiješanost u plan koji je trebalo da se realizuje 16. oktobra.

Prema navodima naredbe za sprovođenje istrage, Asad je nekoliko puta od kraja ljeta do 16. oktobra dolazio u Crnu Goru i koordinirao je ekipom stručnjaka koje je angažovao.  Asad i njegova ekipa planirali su da kompletnu šemu evakuacije, uz razradu komandnih punktova, izrade najkasnije do 10. oktobra.

Sa tom namjerom je u Crnu Goru 29. septembra pristigao izvjesni Joram Frig, Asadov čovjek od povjerenja, koji je petnaestak dana pred „Operaciju 16. oktobar” trebalo da obavi završne provjere terena, predviđenih lokacija i da završi instaliranje tehnoloških uređaja za ometanje praćenja.

Asad je doputovao 10. oktobra 2016. godine. Dok je bio u Podgorici kontaktirao je Arona Šaviva koji je, kao šef kampanje Demokratskog fronta, vodio računa o političkim i marketinškim porukama Fronta.

Asad je, po svemu sudeći, imao sasvim drugačija zaduženja, koja su se izjalovila nakon što je 15. oktobra kasno uveče, kao i rano ujutro sljedećeg dana, došlo do hapšenja grupe od 14 srpskih državljana, među kojima su bili Bratislav Dikić, bivši komandant srpske žandarmerije, njegova prijateljica Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević, Aleksandar Čurović, Ivica Matić, Nikola Đurić, Siniša Ćetković, Dejan Stanojević, Miloš Aćimović, Aleksandar Aleksić i Perica Andrić.

Čim je saznao za hapšenja, Asad je odmah obustavio akciju i napustio Crnu Goru.  Asad je vlasnik kompanije „Peregrini konsalting“, specijalizovane za razne vrste bezbjednosnih usluga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

U haps no sto…jos covjek radi za CIA

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…muka velika na mini diktatorcice df- ovaca 😉

U glav
Gost
U glav

Ko je cesto putovao u Moskvu na sastanke sa Resetnjikovim, Petrusevim, Rogozinom, Bondarevim, Zeleznjakom…? Ko je prijetio da je premijer opkoljen, da treba da se preda? Ko je imao parolu “Mi ili On” sa likom premijera u snajperskom nisanu? Ko je dovodio kozake i nocne vukove? Na cijoj strani su bili Vijesti, Sputnjik, Kurir, Dan, Politika, TV Carigrad, IN4S, RTCG…?… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

DF , tu valjda nema dileme nikome , cijelo vrijeme su se ponasali u skladu sa planom za koji su sada i optuzeni !!!

U glavu !
Gost
U glavu !

Drzavni organi pod hitno moraju izaci u javnost i objelodaniti imena i prezimena pojedinaca, placenika, psi rata, politicara, popova, novinara, obavjestajaca, klerobacionalista, kvazianaliticara, kvazi pjesnika, knjizevnika, nazive stranih drzava, organizacija, NVO, medija, stranih Vlada i ministarstava koji su direktno ili indirektno povezani sa desavanjima iz oktobra 2016 g. To je jedini nacin da drzava pokaze snagu, zelju, volju i odlucnost… Više »

dali
Gost
dali

Pa da vidimo sad na djelu koliko nam je Amerika prijatelj ali ne jer njegovim izručenjem bi se razotkrila sva prevara a ovako za našu laičku javnost ovaj je krivac i nikad ga nećemo vidjeti na optuženičkoj klupi jer neko ko je zajedno sa ovima našim stručnjacima izrežirao ovu sramotu normalno da neće uraditi nauštrb sebi i osramotiti se .Kao… Više »

nemamime
Gost
nemamime

kolko samo treba da bude glup čovjek pa da povjeruje u ove priče

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Ti si vjerovatno ovaj iz inicijative da se digne spomenik pavlu djurisicu.. zato ti ovo ne odgovara.. kazu zmija se bije u gkavu.. kad vam ove lidere pospremimo u souz onda se vi spremite polako..

Perivoje
Gost
Perivoje

Kako vas nije sramota da pišete imena keramičara, penzionera, zemljoradnika u ovakvom kontekstu? Dno dna …

Samo pitam ...
Gost
Samo pitam ...

“Keramicari, penzioneri, zemljoradnici…” sa cetnickim uniformama, zastavama , kamama o pasu, redenicima i subarama sa kokardama… Slikali se bas pored Kupstine, Vlade, MUP-a, policijskog kampa na Zlatici i dr “turistickih atrakcija”! Sa satelitskim kodiranim telefonima, spijunskom opremom, lisicama, palicama, metalnim bokserima i dr “poljoprivrednom i keramicarskom” opremom i alatima ?!

Peruta
Gost
Peruta

Ako kaže Amerika,u potragu ćemo i za Bašar el Asadom,sve sa našom mornaricom i avijacijom!

realan
Gost
realan

Ljudi,samo zamislite da ste vi drzavljani Amerike,i da vase izrucenje trazi Crna Gora,koja je kao jedan mali grad u Americi,pa smijali bi ste se cio dan

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Crna Gora do Tokija.

LJUTA
Gost
LJUTA

Gdje bi se ujedinila sa Srbijom

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Ha ha ha da ga zatvorimo tri mjeseca pa poslije odšteta 20 -30 mil.eura.A nama Napoleon ništa nije mogao a ne Tramp,Putin i ostala zgonija ha ha ha.

Send this to a friend