Hronika

Rasvijetljene krađe u Budvi, uhapšeni Ukrajinac i Srbin

Ilustracija

Budvanska policija je rasvijetlila šest krađa, a zbog sumnje da su ih počinili uhapsila je R.S. iz Ukrajine i I.N. iz Srbije, te podnijela krivične prijave protiv J.V. iz Srbije i P.B. i K.M. iz Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Ukrajinac R.S. (35) uhapšen je 4. septembra zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu. On je, kako se sumnja, 28. maja, sa još jednom nepoznatom osobom provalio u stan L.O. iz Rusije, koja ih je, po povratku u stan, sa svojim rođakom V.N, zatekla u krađi. R.S. i osoba sa kojom je provalio u stan su fizički spriječili V.N. da ih zadrži do dolaska policije, te pobjegli sa ukradenim stvarima.

I.N. iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je počinio dvije teške krađe “na naročito drzak i opasan način”. Kako ističu u UP, on je, sumnja se, 3. septembra na šetalištu prišao sa leđa Budvaninu S.G. (76) i upotrebom fizičke snage mu otrgao zlatni lančić, a zatim pobjegao. Policija ga je pronašla pola sata nakon toga, a kriminalistička obrada ih, naglašavaju, upućuje na sumnju da je počinio tešku krađu i 28. avgusta, kada je Beograđanki L.S. prišao sa leđa i takođe ukrao zlatan lančić i pobjegao.

Budvanska policija je Osnovnom Državnom Tužilaštvu u Kotoru podnijela i tri krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene za krađe.

Prema sumnjama, J.V. (19) iz Zrenjanina je u maju ove godine ukrao od D.C. 2.500 eura, P.B. (25) iz Podgorice je ukrao kofer M.S. u kom se nalazila skupocjena garderoba i 150 eura, a M.K. (21) iz Pljevalja je iz stana M.T. ukrala 200 eura i jednu bankovnu karticu.

2 Komentara na "Rasvijetljene krađe u Budvi, uhapšeni Ukrajinac i Srbin"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend