Hronika

Rasvijetljeno više krađa: Uhapšeni Podgoričani, sumnjiče se i maloljetnici

Ilustracija

Podgorička policija je rasvijetlila pet krađa, a, zbog sumnje da su ih počinili, uhapšeni su Podgoričani S.S. (19) i A.D. (35), protiv maloljetnog H.L. (17) iz glavnog grada je dopunjena krivična prijava, a četvrti osumnjičeni ima manje od 14 godina, te je krivično neodgovoran.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, S.S. je uhapšen sedmog septembra zbog sumnje da je tog dana počinio razbojništvo u pokušaju. On je, kako se sumnja, uz prijetnju startnim pištoljem, od radnika kladionice „Lob“ pokušao da ukrade novac.

Istog dana, podgorička policija je nadležnom tužiocu podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv H.L. zbog sumnje da je počinio tešku krađu, kada je, sa još jednom osobom, prvog septembra ove godine iz kafe bara „MM“ ukrao veću količinu alkoholnog pića. Kako se sumnja, oni su pokušali da ukradu i aparat za klađenje, ali neuspješno.

A.D. je uhapšen danas zbog sumnje da je juče iz Samostalnog automatskog strelišta u naselju Zlatica, koje pripada Ministarstvu odbrane, iščupao oko 15 metara kabla za komunikacije, nakon čega je zapalio vatru, u namjeri da pregori plastični omotač kabla, ali su ga u tome spriječili pripadnici Vojske, koji su ga primijetili i zadržali do dolaska policije.

Policija u glavnom gradu je rasvijetlila i razbojništvo, koje se dogodilo osmog septembra, kada je nepoznata osoba od I.B. ukrala novčanik, u kom su se nalazili novac i lična dokumenta, kao i krađu u kojoj je od radnika „Košute“ ukradeno 56 eura pazara. Kako se sumnje, to krivično djelo je počinio maloljetnik, koji ima manje od 14 godina.

“O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad radi brige o maloljetniku, kao i radi preduzimanja vaspitnih mjera iz njihove nadležnosti”, navode u Upravi policije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend