Hronika Slučaj A2A

Rodić, Gazivoda i Radulović: Za optužnicu smo saznali iz medija, tvrdnje Tužilaštva neosnovane

Goran Rodić (Foto: Arhiva CdM)

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare, potvrđeno je CdM-u iz Višeg suda. Iz Advokatske kancelarije Rodić saopšteno je da su oni o podizanju optužnice saznali iz medija, kao i da su optužbe tužilaštva neosnovane.

“Sudu je dostavljena optužnica SDT radi kontrole njene opravdanosti i zakonitosti protiv Gorana Rodića, Siniše Gazvode i Marije Radulović zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a i krivičnih djela prevara u pokušaju iz člana 244 Krivičnog zakonika Crne Gore”, saopštila je CdM-u savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Navodno, oni se terete da su čelnicima italijanske kompanije A2A tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istragama protiv te inostrane kompanije.

“O podignutoj optužnici imamo saznanje iz medija jer je još nismo dobili. Odmah na početku istrage, u ljeto 2017. godine, pred tužiocem smo iznijeli detaljnu odbranu i dali sve tražene podatke i informacije u vezi sa poslovnim odnosom koji smo imali sa kompanijom A2A. Prvo su nas optuživali da smo podstrekavali Italijane na davanje mita tužiocu, a sada nas optužuju za pokušaj prevare”, saopštili su CdM-u advokati Rodić, Gazivoda i Radulović.

Prema njihovim riječima nesporna činjenica je da se kompanija A2A odmah oglasila ističući da je njihov poslovni odnos sa advokatskom kancelarijom Rodić imao isključivo svrhu primanja pravnog savjeta, da je sproveden potpuno u skladu sa propisima Crne Gore, Italije i međunarodnim propisima, te da su bilo koji drugi navod ili interpretacija tog pravnog posla apsolutno bez osnova.

“Isto to su kasnije ponovili i predstavnici kompanije A2A koji su u istrazi saslušani u svojstvu svjedoka. Kako na početku istrage, tako i danas, kategorički negiramo neosnovane optužbe tužilaštva, jer u poslovnom odnosu sa A2A nismo ništa nezakonito radili”, zaključuju advokati.

A.O.

13

avatar
1000
7
6
0
 
12
Bar MNEIdaVISITORIdaAsprilja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VISITOR
Gost
VISITOR

A SAMO JE TRAZIO 600 HILJADA , ZA RUCAK SA KATNICEM ?

Ida
Gost
Ida

Neće u brazdu!
“Da ga s vrata skinu kao brigu, oslobode mogućeg priznanja,
morali su da smisle intrigu”

Asprilja
Gost
Asprilja

U aps,nego što !

Niksic
Gost
Niksic

Ovoga Rodica odma u zatvor

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prodajem kucka na 4 noge …ocuvan …
Moze zamjena uz doplatu za ovcu

Gagi
Gost
Gagi

A “bas me cudi od Rodica”sa stranim drazljanstvom.Rodicu bio si spreman da nas rezerviste HAPSIS devedestih godina po naredjenju Milosevica,i ti od vojnog pravnog lica u advokate,lupezu Srbijanski,na prevaru si dobio Crnogorsko drzavljanstvo.

Nick
Gost
Nick

Što ima veze kako je dobio, znas koliko ima ljudi u policiji koji su 90-tih batinali ljude koji su imali crnogorski grb na privjesku, naljepnici i sl. A ti isti danas batinaju ako nesto pokusas protiv tog grba i zastave. Znas li koliko je elitnih pripadnika 7-og bataljona uhljebljeno u vojsci i drugdje?

Markisa1
Gost
Markisa1

I svi koji su protiv grba i zastave a zive u crnoj gori treba batinati kao sto se svuda batinaju svi koji rade protiv drzave

Ida
Gost
Ida

“Kome zakon leži u topuzu,
tragovi mu smrde nečovještvom”, crni Markisa

Gagi
Gost
Gagi

Sto veklis Nick,licno ga poznajem i licno sam mu tada “objasnio”da cu mu glavu otkinuti,jer nas je “posebno”htio pozatvarati drustvo iz LSCG,jest olos i nistavilo.Evo mu moje adrese lako je ovo pronaci pa neka me prijavi,a ja cu mu isto saopstiti sto i tada.Ne plasim se kuco,a imam 66 godina,sto se tice drzavljanstva pitaj ga ko mu je dao preko… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vas izdajnika što nijeste htjeli na ratište je ukupno bilo 500. Ženama ste se ispod suknje krili. Sad se junačite preko portala, opušteno.

Bar MNE
Gost
Bar MNE

Stara da nećeš do Prizrena dogodine da braniš srpstvo, junače?

Mrgud
Gost
Mrgud

Ni oni nisu krivi,ako njih pitate.

Send this to a friend