Hronika

Rončević jedno pričao policiji, drugo medijima

Foto: Ilustracija
Ilustracija

Nakon što je Podgoričanin Nemanja Rončević optužio je pripadnike Interventne jedinice policije da su ga pretukli i da  mu je tada slomljen nos CdM nezvanično saznaje da postoji video zapis u kome on tvrdi potpuno suprotno.

<<<Podgoričanin tvrdi da su ga greškom uhapsili pa mu slomili nos<<< 

Prema saznanjima CdM-a na video zapisu iz podgoričkog Centra bezbjednosti zabilježeno da se Rončević izvinjavao policajcima sa kojima je tada razgovarao i da im je navodno rekao da ga nisu ničim uvrijedili ni na bilo koji način povrijedili, te im se zahvalio na korektnosti.

“Kad su ga policijski službenici upitali šta mu je s nosem, on im je kazao da ga je povrjeđivao i u ranijem periodu”, rekao je nezvanično izvor CdM-a iz policije.

Iz policije je nezvanično CdM-u rečeno da je Rončevićc član DF-a i aktivista portala In4s, te da je, navodno, imao  konsultacije kako da prikaže događaj s policijom.

Takođe policija ispituje moguću povezanost Rončevića sa razbojništvom koje je počinjeno u kladionici Volcano.  Postoje indicije da je u ovom razbojništvu Rončević bio pomagač, a zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo ranije je uhapšen O.Đ.

Uprava policije je nakon optužbi Rončevića koje su objavljene u medijima saopštila da su  njegovi navodi netačni i sračunati u njegovom pokušaju odbrane i izbjegavanja odgovornosti kao i narušavanja integriteta Uprave policije.

“Netačni su navodi da su povrede Nemanje Rončevića nastale kao posljedica nezakonitiog postupanja policijskih službenika. Netačno je i da mu policijski službenici nisu omogućili pravo na poziv, jer je on to više puta, što je i konstatovano u službenim spisima”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dalje ističu da je Rončević dok se opirao policajcima udario u vrata službenog vozila, i tada su i nastale povrede koje on spominje.

“On je medijima izjavio da mu je tada slomljen nos, što nije tačno, već je tada zadobio frakturu odnosno naprsnuće nosne kosti. Pomoć mu je ukazana u prostorijama CB Podgorica, a nakon toga je povezen u Urgentni blok gdje je odbio da mu se ukaže dalja ljekarska pomoć, a što je sve konstatovano u službenim spisima”, tvrde u Upravi policije.

Nakon što je počinjeno razbojništvo u kladionici „Volcano“ u ulici Moskovskoj  Podgorici, pripadnici Interventne jedinice su se uputili na lice mjesta gdje su zatekli Rončevića.

“Prilikom legitimisanja Rončević kod sebe nije imao dokumenta, a tada je vrijeđao i psovao policijske službenike, upućujući im više ozbiljnih prijetnji po život i tijelo („Samo mi priđite, ako smijete kerovi“, „J…. vam mater“, „P…. policijske“, „Mrš smradovi“, „Čujete li miševi“, „Sve ću vas poklati“, „Zapamtićete vi mene m…., vratove ću vam polomiti, sve ću vas zapaliti p….“, „Stric mi je načelnik, sve ću kući da vas poćeram“)”, kazali su u policiji.

U policiji napominju da je Nemanja Rončević bio u alkoholisanom stanju jer je  utvrđeno da je imao 1,56 promila alkohola u krvi.

“Da bi ga savladili policajci su prema Rončeviću kao što smo već javnost obavjestili saopštenjem, upotrijebili sredstva prinude (fizičku snagu i sredstva za vezivanje)”, rekli su u policiji.

<<<Podgoričanin osumnjičen za napad na Interventnu policiju<<<

U koordinaciji sa nadležnim tužiocem sa lica mjesta su izuzeti video zapisi, na kojima se, kako navode u policiji,  može vidjeti da su policijski službenici postupali u skladu sa Zakonom.

“Takođe izuzeti su i video zapisi iz službenih prostorija CB Podgorica gdje takođe nije zabilježeno nezakonito postupanje prema Nemanji Rončeviću. Svi video zapisi su dostavljeni nadležnom tužiocu. Sve preduzete službene mjere i radnje evidentirane su u službenim spisima i evidencijama Centra bezbjednosti Podgorica, što je takođe dostavljeno tužiocu”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Ranije danas postupanje policije prema Rončeviću, koji je aktivista DF-a osudili su iz tog političkog saveza.

Send this to a friend