Hronika

Saradnicima Vuke Golubovića sud blokirao imovinu

Vuka Golubović

Imovina saradnika bivšeg gradonačelnika Berana Vuke Golubovića na provjeri je Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su nezakonitim radnjama oštetili budžet za više stotina hiljada eura koje su protivpravno prisvojili.

Upravo zbog te sumnje, Viši sud je blokirao imovinu Žarka Barjaktarovića, koji je u grupi optuženih sa Golubovićem, piše Dan.

Radi očuvanja imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću i radi mogućeg naknadnog oduzimanja te imovinske koristi, Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je Višem sudu u Podgorici predloge za određivanje privremene mjere obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti, kao i za privremeno oduzimanje pokretne imovine u predmetu formiranom po krivici pravnog lica DOO Tehnostar Berane, čiji je vlasnik optuženi Barjaktarović.

Ova firma se u predmetu za malverzacije u opštini Berane sumnjiči zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, na ovu odluku SDT-a, odnosno suda, žalio se pravni zastupnik firme preko koje su, prema sumnjama istražitelja, obavljani nezakoniti poslovi.

Specijalno državno tužilaštvo ranije je podiglo optužnicu protiv funkcionera i odbornika DPS-a u beranskom parlamentu Vuke Golubovića, zbog malverzacija u toj opštini dok je vršio funkciju gradonačelnika. Optužnim aktom obuhvaćen je i njegov brat Milan Golubović, kao i bivši načelnici beranskog katastra Darko Mališić i Momčilo Sajičić, vlasnik jedne geodetske agencije Vučeta Mališić i vlasnik firme Tehnostar Žarko Barjaktarović.

Svi, osim Barjaktarovića, uhapšeni su u martu prošle godine, ali su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Braća Golubović se sumnjiče da su zloupotrijebili službeni položaj u nekoliko slučajeva prodaje i ustupanja opštinskog zemljišta. Nedugo nakon ispitivanja osumnjičenih, Žarko Barjaktarović je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je dao izjavu u svojstvu osumnjičenog.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su opštinsko zemljište ustupali po veoma povoljnim uslovima i da su neke radove izvodili bez raspisivanja tendera. Takođe, sumnjiče se i da nijesu plaćali komunalije u punom iznosu za radove koji su izvođeni u Beranama za vrijeme dok se na čelu opštine nalazio Golubović.

11 Komentara na "Saradnicima Vuke Golubovića sud blokirao imovinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend