Hronika

Sarvan odbio da radi psihološke testove: To mi je dosadno

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici juče je u nastavku suđenja Pljevljaku Emiru Sarvanu optuženom za ubistvo tetke Durije Pojatić krajem oktobra 2017. godine, vještak psihijatar Željko Golubović kazao da komisija na čijem je čelu bio nije uspjela da utvrdi uračunljivost optuženog u vrijeme izvršenja krivičnog djela jer je odbijao da uradi potrebene testove.

Naime, okrivljeni Sarvan je vještaku Goluboviću kazao da odbija da uradi psihološke testove jer su mu dosadni, stoga je komisija vještaka bila spriječena da postupi po naredbi Višeg suda u Podgorici i izradi nalaz i mišljenje.

“Četiri puta smo posjećivali okrivljenog Sarvana u ZIKSu, i on je odbijao da uradi testove. Psiholog Branka Stepanović-Ilić je dva puta dolazila kod njega, pokušavajući da ga ubijedi na pristojan način, ali on neće i ne želi da se testira. A vještačenje ne može da bude djelimično”, istakao je vještak Golubović.

Dodao je da su on i treći član komisije, vještak neuropsihijatar Stanko Milić obavili intervju sa okrivljenim te da se korektno ponašao.

“Međutim, odbio je da uradi testove psihologa o procjeni ličnosti. Kazao je da mu je to dosadno, jer ih je ranije već radio. Kako testiranje nije urađeno, komisija nije ni izradila nalaz i mišljenje. Po pravilima struke, htjeli smo u potpunosti da uradimo nalaz, a ne djelimično”, naveo j e Golubović.

Okrivljeni Sarvan je kazao da je besmisleno da uradi testiranje.

“Smatram da time sebi ne nanosim štetu”, rekao je Sarvan obraćajući se sudu.

Predsjednica vijeća sutkinja Vesna Moštrokol je kazala da komisija ipak uradi nalaz na osnovu intervjua koji su uradili. Suđenje se nastavlja 1. oktobra.

U optužnom aktu državne tužiteljke VDT-a u Podgorici Tatjane Begović, Sarvan je 30. oktobra 2017. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, na svirep način sa umišljajem ubio Duriju Pojatić, na način što je u njenom stanju više puta udarao kutlačom, kao i nogama i rukama u predjelu glave i tijela.

Ona je pružala otpor, navodi se u optužnici, zatim je pala, a on je nastavio da je udara.

Od udaraca je zadobila mnogobrojne povrede, podlive, prelome rebara sa obje strane, a Sarvan joj je, dodaje se, nakon svega držao zapušene nos i usta, te je usljed gušenje nastupila i smrt.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

40 god

Vidoje
Gost
Vidoje

Ne mora. Osuditi ga na 40 godina kao potpuno uracunljivog, sto mislim da i jeste medicinski. Onemoguciti mu da poslije trazi testiranje i rijesen problem. A za tih 40 godina ga natjerati da zaradjuje sebi za hranu, da se ne trosi novac poreskih obveznika na jednog ubicu.

Koli
Gost
Koli

Ti si se nasao pametan da kazes sto treba radit!

Send this to a friend