Hronika

Saslušanja o aferi “Stanovi”; Bošković, Numanović i Sekulić negirali krivicu, nisu odgovarali na pitanja tužioca

FOTO: Screenshot TVCG

U Specijalnom državnom tužilaštvu počela su saslušanja zbog dodjele povlašćenih stanova i kredita. U svojstvu osumnjičenog prvi se pred tužiocem Vukasom Radonjićem pojavio poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković, a zatim njegove partijske kolege Suad Numanović i Dragica Sekulić. Svo troje su negirali krivicu.

Tužilac Radonjić kazao je CdM-u da su danas saslušani osumnjičeni, u prisustvu izabranih branilaca, su iznijeli odbranu, nijesu priznali izvršenje krivičnih djela, ali ni odgovarali na pitanja državnog tužioca.

“Isključivi razlog za pokretanje izviđaja protiv osumnjičenih je jer je Specijalno državno tužilaštvo, razmatranjem odgovarajuće dokumentacije, ocijenilo da postoje osnovi sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Pozivanje osumnjičenih za današnja saslušanja je, u skladu sa zakonom, izvršeno telefonom, još 19. maja, a svako od njih je prihvatio da se na takav poziv odazove i niko nije tražio odlaganje”,  rekao je Radonjić CdM-u.

Saslušanja se nastavljaju sjutra kada bi u SDT-u trebalo iskaz da Ivan Brajović.

“I danas sam iskazao svoje duboko uvjerenje da je u pitanju određeni pritisak koji se želi izvršiti kako na mene lično, tako i mojih kolega i političkoj grupaciji kojoj pripadamo. Podsjetiću da je prva krivična prijava podnijeta pred izbore 2020.godine. Nakon izbora SDT je tu krivičnu prijavu odbacio kao neosnovanu. Dočekali smo to da se imunitet skine, pa se opet ništa ne dešava mjesec ipo dana, kako bi se saslušanje obavilo u nedjelji izbora u Crnoj Gori. Ja i moje kolege nijesmo prekršili nijedan zakon, nijednu odluku”, kazao je Bošković novinarima.

Tvrdi da je ovo taktika odlazećeg premijera Dritana Abazovića.

“Odlazeći premijer je zarad svojih političkih poena iz naftalina izvadio taj slučaj i pokrenuo opet priču, potpomognut određenim medijima, kako bi ostvario političke benefite za sebe i svoju stranku”, naveo je Bošković.

Abazović je, dodaje Bošković, tada skrenuo pažnju sa sebe i kriminalnih aktivnosti vezanih za šverc cigareta.

Njegov partijski kolega Suad Numanović negirao je izvršenje krivičnog djela i odbio da odgovara na pitanja tužioca.

“Očekujem da postupajući tužilac nakon saslušanja donese jedinu moguću ispravnu odluku, a to je da se postupak završi u ovoj fazi i odbaci krivična prijava”, istakao je advokat Numanovića, Mihail Volkov.

On je istakao da je ovaj slučaj paušalan.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić negirala je na saslušanju da je počinila bilo koje krivično djelo.

Jedan od njenih branilaca, advokat Nikola Martinović, je istakao da je saslušana po prijavi koju je podnijela Vlada, a potpisao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Dodao je i da je Sekulić tužiocu rekla da ima neriješeno stambeno pitanje, da kao član Komisije nije nikad ni sebi ni drugom pribavila imovinsku korist, ali i da su sve odluke koje je to tijelo donosilo u stvari bile Vladine odluke.

Takođe, u narednom periodu bi trebalo da budu saslušani i Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović, Budimir Šegrt, Sanja Vlahović, Dražen Miličković, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

U krivičnoj prijavi Vlade navodi se da su bivši predsjednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

SDT sumnja da su Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima, i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

A.O.

21

avatar
1000
18
3
0
 
21
MaјaKatalizator21 majMaјaKiko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maјa
Gost
Maјa

Ne puštaj to Vukase, ima mjesta u Spuž.

Katalizator
Gost
Katalizator

Procijeniti vrijednost stana, napraviti kreditni aranžman
pa neka i oni plaćaju kao i ostali. Jesu zadužili Crnu Goru da se
od dugova ne može povratiti.

21 maj
Gost
21 maj

Ako neko nije kriv sto se brani ćutanjem?????

Maјa
Gost
Maјa

Hapsi Dritane, ne daj mu da pobjegne!

Loš
Gost
Loš

Neka što je pokrenuta pred izbore ,nego su apostoli od januara nezakonito u vrijeme predizbornih kampanja zaposlili preko 10 hiljada ljudi i zapravo kupovali glasove,a tužilaštvo ćuti.

Auuuuu
Gost
Auuuuu

“Odlazeći premijer je zarad svojih političkih poena iz naftalina izvadio taj slučaj i …“
Bio u naftalinu znaci da ipak postoji i da je pokrenut sa osnovom.
Kasni li pokretanje? Za pravdu nikada nije kasno.

Bezlaziotpisani
Gost
Bezlaziotpisani

Pored ovakvih pravnih strucnjaka koji se na ovaj nacin oglasavaju i nekome bez imalo znanja sude ne treba da postoji ministarstvo pravde itd.

Brendon
Gost
Brendon

Možda nije trebao da bude u naftalinu ?

Alfaa
Gost
Alfaa

Ako je najveći grijeh bivše vlasti to jeste pojedinaca stabeno situiranje uz neku povoljnost i bivšem presjedniku to što je na djedovinu napravio kuću onda treba da se pokrijete ušima i sve što ste pričali a bez dokaza napišete na papir i pojedete, svaki pošteni čovjek se gnuša te teme.

Virus
Gost
Virus

Hapsi Dritane

Kiko
Gost
Kiko

Prvo samog sebe neka uhapsi..no doce i on na red..kad tad ce biti u spuzu i svi izdajnici i terororisti..blam od drzave eto

Srdjan
Gost
Srdjan

Bit ce oslobodjeni.Spolja je stigla direktiva da se DPSovi funkcioneri nikako ne diraju.Hapseni ce biti samo oni koji nisu na liniji.

Lipa
Gost
Lipa

Radonjić možda jeste nasilnik koji treba da odgovara i treba ako je tako, ali ove neko mora da osudi krali su puno…

Jelena
Gost
Jelena

Mazda jeste, ali eto neka malo propituje a da nikome ne padne na pamet da ga iz etickih razloga skloni. Uzas kakvo odsustvo vrijednosti.

Kriger
Gost
Kriger

Tužilac je ,vjerovali ili ne, Vukas Radonjić za koga se već 20 dana utvrđuje je li fizički zlostavljao svoju suprugu !!!
Za razliku od drugih koji zbog nasilja u porodici bivaju ekspresno zatvoreni, za Vukasa se još uvijek istražuje.
Nevjerovatno.

Fallcone
Gost
Fallcone

Kako nijesam znao da ti se obratim za jedan trosobni u PG po povoljnim uslovima da mi rata ne prelazi 20e kad si tako posten

jana
Gost
jana

ka budes dugodisnji dr.min.nacelnik i dzebe ceti dat isti,dobijaju citacice vozaci socijalci,egipcani,srbi…svi bez neradnici…

RORA
Gost
RORA

Novovicu duvansku mafiju potkaci, nije milosevic sam palio cigare (( on nije sposoban ni kutiju da zapali) ali dr spreman na sve 21milion 🚭🚭🚳🚳 hapsi nole

RORA
Gost
RORA

Sdt sto cekate sa dritanom i duvanskom mafijom 🚭🚭🚭🚳🚳🚳

Jagos
Gost
Jagos

Da li je moguce da tuzilac Radonjic ispituje bilo koga poslije toga sto ga je zena takodje tuzilac prijavila za nasilje u porodici. Tuzilastvo cuti o tome, umjesto da gradi povjerenje gradjana u tu instituciju, tako sto ce zakon biti za sve isti.

Hogar
Gost
Hogar

Glupost.Nakon gotovo tri godine svetosavskih vlasti svaka “afera” od ranije izgleda kao dječja igra.

Send this to a friend