Hronika

Savić: Nisam omogućio Maroviću da napusti Crnu Goru

Boris Savić

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić demantovao je navode Demokratskog fronta da je prihvatio sporazum o priznanju krivice Svetozara Marovića i onda mu omogućio da bez konfiskovanja imovine stečene kriminalom napusti Crnu Goru, pišu Dnevne novine.

“Istina je da je Svetozar Marović pušten iz pritvora nakon što mu je pritvor istekao, a sudu nije stavljen predlog za produženje istog, a sud u toj fazi postupka nema zakonsko ovlašćenje da produži pritvor bez predloga ovlašćenog tužioca”, piše u demantiju.

Svetozar Marović

Neistiniti su, kaže, i navodi DF da je, kako je naveo, svjedoku saradniku Saši Sinđeliću skrivao identitet šest mjesci.

“Istina je da je od prvog dana identitet svjedoka saradnika bio poznat svim učesnicima u postupku, a i državnim organima, imajući u vidu da je ovo lice sa putnom ispravom ušlo u zemlju”, kazao je Savić.

Dodaje da su neistiniti navodi da mu je Duško Knežević poklonio slike određenih savremenih slikara koje krase zidove njegovog stana.

“Istina je da ne poznajem Kneževića, sa njim nikad nijesam razgovarao niti sjedio za istim stolom, a on mi nikad nije nešto poklonio, pa ni bilo kakvu umjetničku sliku. Radi se o izmišljotini i podmetanju iz razloga poznatih samo onome ko takve informacije pronosi”, kazao je Savić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Kako ga pustiste da napusti zemlju? Sa sve dokumentima i milionima na racunu? Sudu nije stavljen predlog za produzenje – i sta ce sud, papirologija je kriva je li to razlog? Ko je trebao da ga dostavi? Ovi nisu normalni sta pricaju, kriminalac priznao da je pokrao drzavu, da je bio vodja kriminalne organizacije, okrivljen, napustio drzavu sa full papirima… Više »

gost
Gost
gost

krivicno pravo je piznato svakom pravniku a gradjansko pravo bi trebalo da je poznato svakom gradjaninu. da redakcije rade svoj posao u pravcu edukacije ,,gradjana,, po ovim pitanjima,danas ne bi imali in4s,svet i skandal histeriju pojedinih tupavih komentatora na portalima (po komentatorima se izvlaci i procenat zdravoumnih gradjana na drzavnom nivou,a ja vidim da su vecina komentara sramotni za 21-vi… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Pa nije samo pravno jer uopšteno smo nepismen narod.

HercegN0v1
Gost
HercegN0v1

Ne no sam ja, ima boga vidjecete uskoro lad kola krenu nizbrdo, pustila je rucna drzi se na samo jedan zub…iz pouzdanih izvora…ubrzo

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovaj savic vise lici na konduktera iz pratnje vozova nego na sudiju.dje nadjose ovoga,sigurno im je lojalan za prljave radnje .

Markom
Gost
Markom

A kako to da svi koji su optuzeni uspiju pobjeci …

Meho
Gost
Meho

A kako je onda izasao? Da li ce iko da odgovara? Pa naravno da nece jer je DPS kadar, oni su iznad zakona…

Avro
Gost
Avro

Odlično rečeno. On nije omogućio bjekstvo Marovića,samo je zažmurio na jedno oko.

Mark
Gost
Mark

Jesi !!

Rys
Gost
Rys

Vrh kriminala u pravosuđu- Medenica, katnić, Stanković, Savić…

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Pozneješ kurira nena ! Ovj ne zine već je slago

Velimir
Gost
Velimir

Ne,ja sam pustio Marovica,mene je dao pare!

Joxim
Gost
Joxim

Svi su znali identitet Sinđelića,a u optužnici pisalo Aleksandar umjesto Saša! Ko ovdje koga proziva? Interesantno!

Slavko
Gost
Slavko

Kriv si Savicu kao taj grb iza tebe…

Lipovo
Gost
Lipovo

Pravo pitanje bi bilo. ,,zassto Maroviccu nije ONEMOGUCCENO da napusti CG,,?

domaćica
Gost
domaćica

A za tebe povišica , od Sveta😃

Send this to a friend