Hronika

Savjet za građansku kontrolu: Policija prema svešteniku u Reževićima postupila profesionalno

Savjet za građansku kontrolu rada policije je po sopstevnoj inicijativi provjerio postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti Budva prema svešteniku Goranu Baćanu, koji je danas obavljao bogosluženje u manastiru Reževići. Savjet ocjenjuje da su policijski službenici u svim preduzetim radnjama prema svešteniku postupali profesionalno i savjesno.

<<<Sveštenik uhapšen u Reževićima, služio liturgiju uprkos zabrani>>>

“Savjet je konstatovao da se sveštenik Baćan nalazi u pristorijama za zadržavanje CB Budva. Odbio je ponuđeni zdravstveni pregled. Osiguran je pristup hrani i vodi a donijeta mu je i crkvena vjerska literatura”, navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta podsjećaju da su službenici CB Budva oko 11 sati izvršili kontrolu u manastiru Reževići gdje je tokom vršenja crkvenog obreda zatečeno ukupno 11 građana. Službu je obavljao sveštenik Baćan koji je pristupio u službene prostorije CB Budva.

U konsultaciji s Osnovnim državnim tužilaštvom (ODT) u Kotoru, uhpšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

“Imajući u vidu i događaje prije ovog, poput najavljene pa opozvane liturgije u Danilovgradu, Savjet apeluje da koordinacija unutar crkvenih i vjerskih struktura bude brža i kvalitetnija. Dok s jedne strane Mitropolija crnogorsko-primorska zvanično podržava napore Vlade, tako s druge strane, na lokalnom nivou, dešavaju se pojedinačne opstrukcije kojima se ugrožava zdravlje stanovništva zbog čega je neopodno zakonito postupanja policije”, navode u saopštenju.

Savjet upozorava da se zakonito i profesionalno postupanje policije ne koristi za širenje govora mržnje i podsticanje negativnog raspoloženja i komentara prema policijskim službenicima.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
zokaChibeNarcis ZgubidanVusur CTHogar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zoka
Gost
zoka

pope ako se tebe ne zivi pusti druge da zive..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Da je titovo vrijeme nebi ni pomislio da krši pravila.

Hogar
Gost
Hogar

Nadam se da ce svi biti adekvatno kaznjeni!

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

Neka su ga uhapsili samo objavite i imana vjernika da se zna kosu

Haris
Gost
Haris

Nadam se da će i sudija postupit profesionalno po zakonu i da neće sjutra ovaj spc pop opet biti u Reževiće.

V.Cernozemski ✊
Gost
V.Cernozemski ✊

Hapsi stetocine ove uvezene pod hitno procerat i zabranit povratak

Vusur CT
Gost
Vusur CT

V Cernozemski nije te stid kitit se imenom ubice naseg najveceg Cetinjskog sina Aleksandra Karadjordjevica te spasi 1918 crnu goru od ujedinjenja s Albanijom

Chibe
Gost
Chibe

Onoga koji je brata rodjenog strpao u zatvor pa ludnicu pa izdao narod Jugoslavije…. mislus li na tu olosh

Send this to a friend