Hronika

Šćepanović: Uhapšeni članovi kriminalne grupe osumnjičeni za pokušaj ubistva na Cetinju

Lazar Šćepanović

Policija je uhapsila Blaža Pejovića (34), Vukana Vujačića (28) i Vlada Vulićevića (28), osumjičene za pokušaj ubistva na Cetinju. Sumnja se da su oni 13. septembra ove godine postavili improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja. Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedan visokorangirani član kriminalne grupe.

<<<Demontirana postavljena bomba ispod automobila na Cetinju<<<

V.d. pomoćnika direktora Uprave policije za sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, u ranim jutarnjim satima izvršili pretresanje objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

Prema njefovim riječima planirana i sinhronizovana akcija rezultirala je hapšenjem tri osobe i podnošenjem krivičnih prijava protiv njih.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa FC Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko – tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa”, istakao je Šćepanović.

Naglasio je da je akcija uslijedila tokom rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja.

“Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno Višem državnom tužiocu, da su B.P, V.V.  i V.V izvršili KD iz člana 143 KZ CG u vezi clana 20 KZ CG – ubistvo u pokušaju u sticanju sa KD i člana 403 stav 2 KZ CG – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sva tri osumnjičena će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici”, rekao je on.

Naglasio je da se dva osumnjičena u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe.

“Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane”, zaključio je Šćepanović.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
PolisDejo rajkovicDadoIgorMDanilovgrad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Polis
Gost
Polis

A oni šta su zoljom gadjali neki dan???

Dejo rajkovic
Gost
Dejo rajkovic

Bravo za policiju.

Dado
Gost
Dado

Scepo je momak prva liga

IgorM
Gost
IgorM

Uhapsili dva skaljarca I jednog kavcanina kakva glupost. Posle kada se bude placala odsteta nece objavljivati. Ovi sto pisu saopstenja treba da placaju odstete posle a ne gradjani

Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Ovo je bruka što se radi po Cg, gađaju zoljama postavljaju eksplozive ispod auta.Prate ljude slikavaju, ne hapsite ni Kana ni Kazenegre.
Radulovića ste pustili, eno ko ker ide po Nk.

Cetinje
Gost
Cetinje

Kakva je CRNA drzava. Ubijes covjeka i izadjes posle 6-7 godina. Pi.

Štitar
Gost
Štitar

Nema vise Adzica,Terzica,Sukovica da ih stiti dok druguju sa skaljarcima….

Vako
Gost
Vako

Osta li i jedan činovnik mup-a da se ne pohvali akcijom hapšenja?! Od ministra pa nadalje! Ajte kompleksaši, za šta postoji PR, više je ovratno postalno i glupo,hvalisanje što radite svoj posao! Gori ste od one ministarke prosvjete! Sprda se narod!

Roki
Gost
Roki

Ne,ne, akcijom je rukovodio Brdjanin.

fikasun
Gost
fikasun

Zasluzni su svi sluzbenici, a ne samo ovaj sto je dao svoju sliku za samopromociju. 3 mjeseca mu je trebalo da otkrije ove šišnjare, do sad su ovi šišnjari mogli jos neki dzumbus da naprave, no smo imali puku sreću

₩¥@₩
Gost
₩¥@₩

Ove kretene na max kazne, vuču se po CG slikavaju snimaju, prate ljude.
Svaka čast za Šćepanovića, neko radi još svoj posao kako treba polovinu policije kući neka nađu posao.

Send this to a friend