Hronika

SDT slučaj ponovnog imenovanja Raonića vratio podgoričkom Osnovnom tužilaštvu

Boris Raonić
Boris Raonić

Specijalno državno tužilaštvo SDT vratilo je Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica spise predmeta o slučaju prošlogodišnjeg ponovnog imenovanja Borisa Raonića na funkciju generalnog direktora Javnog servisa Radio-televizije Crne Gore, potvrđeno je CdM-u iz ODT-a Podgorica.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić u izjavi za CdM pojašnjava zašto je predmet vraćen ODT-u Podgorica.

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore, 11. juna ove godine, a stupio je na snagu osmog dana od dana objavljivanja, određeno, između ostalog, da je Specijalno državno tužilaštvo nadležno za krivično gonjenje visokih javnih funkcionera, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a da članovi Savjeta Radio i televizije Crne Gore i generalni direktor Radio i televizije Crne Gore nijesu visoki javni funkcioneri”, kazao je Radonjić.

Zbog toga je, doda je, nakon stupanja na snagu izmjena i dopuna zakona, krivični predmet, sa svim u izvđaju prikupljenim dokazima, dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kao stvarno i mjesno nadležnom.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je nedavno odgovarajući na pitanje šta je SDT uradilo povodom prijava protiv članova Savjeta Radio-televizije Crne Gore, zbog neizvršena pravosnažne sudske presude po kojoj je Boris Raonić reizabran za generalnog direktora RTCG-a, kazao da je predmet formiran, da je tokom izviđaja pribavljena potrebna dokumentacija, zapisnik i tonski zapis sa sjednice Savjeta RTCG, saslušana su lica u svojstvu osumnjičenih i u svojstvu svjedoka, pribavljene su odluke.

“Mislim da je tužilac, kako me obavijestio, da je tražio i glasačke listiće da mu se dostave, kako bi on provjerio nešto što mu je važno za donošenje odluke. Kako me tužilac obavijestio, očekujem da će tužilačka odluka biti vrlo brzo donesena u tom predmetu”, poručio je Novović.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
Narcis ZgubidanCajaXoxoCT MNEHurem
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Džabe sudovi džabe zakoni šuškalo i dalje šuška.

Caja
Gost
Caja

Ne no jos jedno 350 izvidjaja, 45 sudova samo da bi po svaku cijenu spasili pulena DFa. Dok se vi smisljate oni ce spremit novog kandidata i naravno poslat Raonikija u drace, porpuno zasluzeno a oni tako i rade kad iskoriste prodame duse

Xoxo
Gost
Xoxo

Ko određuje visine javnih funkcionera. Je li pomocnik direktora UP visoki javni funkcioner?

CT MNE
Gost
CT MNE

Gospodine nijeste dorasli funkcije ili ti mjesta ili mesta na kome ste…molim lepo

Hurem
Gost
Hurem

Mapet sou😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇😇Sdt????????

Pafpaf
Gost
Pafpaf

No kakvi su oni funkcioneri?Zasticeno od hapsenja ka popovi cerve serbije?

Klovn
Gost
Klovn

Nece. Ura dati ha ha ha

Tim
Gost
Tim

Ako se uzme u obzir da ništa nije u telviziju unaprijedio već nam je program gori nego prije 30 godina, jasno je da 4 hiljade mu hvale mjesečno, sudija treba stanje televizije da vidi i širokog spektra i da mu nadoknadu toliku kolika je gledanost

Nindza
Gost
Nindza

E kakva smo drzava postali…

Cetinje
Gost
Cetinje

Novović,Radonjić i Romić ista fela bez trunke ljudskog morala,tužite me a ja ću vam javno potvrditi izrečeno.

SirOliver
Gost
SirOliver

Nesto nisu bas bili azurni po ovom predmetu.

Send this to a friend