Hronika

Šest crnogorskih policajaca će raditi na hrvatskom primorju

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković su se danas sastali sa policijskim službenicima koji će naredna dva mjeseca biti radno angažovani u Hrvatskoj.

Službenici crnogorske policije se upućuju u Hrvatsku u sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone koji sprovode Uprava policije i Ravnateljstvo policije Hrvatske.

“Ovo je značajna aktivnost u kojoj ćete biti predstavnici naše službe i države, a uvjeren sam da ćete to raditi na najbolji način promocijom kvaliteta i sposobnosti crnogorskog policajca”, kazao je direktor Veljović.

Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već devet godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno se djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone.

Šest službenika Uprave policije će od 1. jula do 1. septembra 2020. godine, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Republike Hrvatske.

Crnogorska policija u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone će, osim kolega iz  Hrvatske, ugostiti i policijske službenike iz Albanije shodno protokolu o saradnji između policija ove dvije države.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bozidar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bozidar
Gost
Bozidar

Bilo bi najbolje da ih pošaljete u Dubrovnik jer bi Dubrovčani bili oduševljeni a i policajci bi se osjećali kao kod kuće

Send this to a friend