Hronika

Sin Ranka Radulovića izašao iz ZIKS-a

ZIKS

Sin Ranka Radulovića Željko kasno sinoć izašao je iz pritvora, nakon što je isteklo vrijeme od dva mjeseca koliko mu je određen pritvor, jer Specijalno drzavno tuzilastvo u tom roku nije protiv njega podnijelo prijedlog za izricanje krivicne sankcije.

<<<Sin Ranka Radulovića izlazi iz zatvora?>>>

Kako je kazao za CdM njegov advokat Sava Kostić, nijesu postojali uslovi i razlozi za određivanje pritvora ni Raduloviću ni ostalim okrivljenima, jer, kako tvrdi, nijesu izvršili krivična djela za koja su osumnjičeni, niti za to postoje materijalni dokazi.

“Da kojim slučajem postoje materijalni dokazi kojima se dokazuje krivica okrivljenih ne bi po sili zakona bio ukidan pritvor Raduloviću već bi protiv njega bio podignut optužni akt i on dalje procesuiran. Ovako ostaje nejasno zašto je Radulović uopšte hapšen i pritvaran i zašto tužilaštvo javno ne saopšti koje to dokaze ima protiv Radulovića ostalih okrivljenih kad ih već sumnjiči za teška krivična djela? Očigledno je tužilaštvo i policiju prevario svjedok saradnik pa je samo na osnovu njegove izmišljene i smišljene izjave pokrenut sav ovaj postupak”, tvrdi Kostić.

Prema njegovim riječima, nadležni državni organi su prihvatili zdravo za gotovo iskaz svjedoka saradnika i nijesu provjerili istinitost njegovog iskaza materijalnim dokazima.

“Zbog toga ih je taj svjedok naveo na “tanak led” a sve zarad spostvene koristi. Po mom mišljenju policija, tužilaštvo i sud su tu postupili neoprezno i naivno i bez materijalnih dokaza procesuirali sve okrivljene zbog čega je i odlučeno da se isključi javnost iz ovog predmeta. SDT je od samog početka označilo predmet tajnim tako da i to predstavlja jos jedan pokazatelj da tužilastvo ne raspolaže materijalnim dokazima kojima se utvđuje krivica okrivljenih. Isključivanjem javnosti su spriječeni okrivljeni i njihovi branioci da iznesu svoje navode i ukazu na nepravilan i nezakonit rad tužilaštva i policije u ovom predmetu. Gdje to ima u svijetu da se za ovako teška krivična djela isključuje javnost? Zašto, šta i od koga treba da se taji?”, pita se Kostić.

Kako je istakao, građani mogu lako odgonetnuti o čemu je riječ i da je evidentno da se to radi sa ciljem da se u javnosti stvori pogrešna slika o okrivljenima.

“Ovakvo postupanje nadležnih organa je krajnje nekorekrno i nezakonito jer se nanosi višestruka šteta, počev od okrivljenih koji se sumnjiče za nešto sto nijesu uradili, preko oštećenih i članova njihovih porodica. Moja izjava je limitirana zbog tajnosti postupka ali nadam se da eć javnost, čiji je sud jedino pravi i nepogrešiv, kao i oštećeni shvatiti pogrešan rad nadležnih organa u ovom predmetu i za sve okrivljene”, zaključio je Kostić.

Podsjetimo, Željko Radulović je uhapšen zbog sumnje da je po nalogu svog oca Ranka prenosio poruke, skrivao kriminalce, pomagao im u bjekstvu.

Na čelu tri kriminalne organizacije prema stavu Tužilaštva bili su Ranko Radulović, albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić.

Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića, naredbom su obuhvaćeni i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović.

Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

22 Komentara na "Sin Ranka Radulovića izašao iz ZIKS-a"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend