Hronika

Sinđelić promijenio iskaz: Nije bilo planirano nasilje, htjeli smo da napravimo protest podrške opoziciji

Saša Sinđelić

Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorističkog napada, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine, Saša Sinđelić saopštio je večeras, gostujući u emisiji “Ćirilica” na Happy televiziji da mijenja iskaz. On je kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici tog dana već da su htjeli da “naprave običan protest podrške opoziciji”.

Na konstataciju novinara da je trebao da organizuje demonstracije, da uđu u insitucije, da je trebalo da uhapse tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i proglase njegov poraz, Sinđelić je kazao da “da je neko tako nešto htio to bi sproveo u djelo”.

“S obzirom na to da Crna Gora i nema puno stanovnika ima 625.000. Naravno i oni imaju svoju vojsku i policiju, niko o tome nije ni razmišljao. Tu se radilo o tome da se radi protest podrške”, rekao je Sinđelić.

Upitan da li je svjestan da u emisiji priča potpuno suprotno nego na suđenju, odgovorio je da jeste.

“Poslije ove emisije, ja mogu da odem u šumu da siječem drva i tamo će vjerovatno doći da me uhapse”, kazao je Sinđelić.

Odgovarajući na pitanje zašto je to uradio, Sinđelić je rekao da “ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić sjedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sjede zbog politike”.

On sada tvrdi da je prilikom dolaska u Crnu Goru vezivan i da držan u samici, te da nije imao kontakt s advokatom.

Svjedok saradnik tvrdi i da je glavnog državnog tužioca Milivoja Katnića prvi put vidio tek na suđenju za pokušaj terorizma.

206 Komentara na "Sinđelić promijenio iskaz: Nije bilo planirano nasilje, htjeli smo da napravimo protest podrške opoziciji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend