Hronika

Sindikat: Napad na policajce je napad na državu, strože kažnjavati počinioce

Ilustracija

Napad Kotoranina Marka Radovića na policajce Sendina Ljucu i Aleksandra Vukićevića u Herceg Novom ukazuje da ne postoji dovoljan stepen zaštite njihovih života i neophodno je strože kažnjavati napadače, saopštili su danas iz Sindikata Uprave policije, izražavajući zabrinutost i najoštrije osuđujući taj incident.

“Njegova neskrivena namjera da usmrti policijske službenike je očigledna i predstavlja dovoljan dokaz da mu se sudi po hitnom postupku i najstože kazni za učinjeno krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Ovo tim prije što je utvrđivanje odgovornosti vrlo složen postupak i zahtijeva dug period”, navode u Sindikatu UP.

Stoga apeluju i zahtijevaju od Višeg državnog tužilaštva da preduzmu sve mjere u cilju zaštite policajaca.

“Jer u odnosu na učinioca ovog surovog djela ne mogu postojati bilo kakve olakšavajuće okolnosti prilikom odmjeravanja kazne. Ovakav napad na policijske službenike se mora smatrati napadom na državu”, ocjenjuju u Sindikatu Uprave policije.

Ukazuju da se u predhodnim mjesecima desio niz napada na policijske službenike, u kojima okrivljeni nisu adekvatno kažnjeni, već obično dobiju blaže zatvorske kazne, novčane ili kazne obavljanja društveno korisnog rada.

“Tužilaštvo i sudstvo, prema napadačima na policijske službenike moraju biti stroži i na taj način cijeloj javnosti jasno staviti do znanja da će policijski službenik u slučajevima kada mu je ugrožen život imati punu zaštitu države. Ono što ne možemo i ne smijemo da prihvatimo jeste da službenici policije budu nezaštićeni prilikom obavljanja svojih profesionalnih zadataka jer njihov život i tjelesni integritet nije ništa manje važan od svih drugih članova ovog društva”, poručuju iz Sindikata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PotomakZelenasa
Gost
PotomakZelenasa

A sta cemo kad policija “drzava” napadne nas ko x slucajeva u zadnjih godinu dana i da nije bilo kamera ti momci bi gulili zatvor po nekoliko mjeseci ni krivi ni duzni ispalo bi da su oni napali policajce..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako su panduri slika države, onda smo propali. Nikad više 900 18

Mare Basel
Gost
Mare Basel

Asocira li ijednoga Crnogorca rijec policajac na nesto koristno, moralno, istinoljubivo?

321
Gost
321

Počistite gubu iz sopstvenih redova, maskirane batinaše, crne trojke, saradnike i špijune klanova, zaštitnike narkodilera i kontraverznih biznismena, pronađite atentatore, bombaše, hapsite napadače na novinare pa onda uzmite sebi slobodu da kvalifikujete krivična djela i vršite ovakav otvoreni pritisak na institucije sistema i presuđujete u ime suda. Izdali ste i ostavili nezaštićene obične građane, zabijate 30 godina glavu u pijesak… Više »

Police122
Gost
Police122

Rekoh ja da ce sindikat ipak osudit napad…al na tome ostaje!!!sjutra ce vec neki policajac biti na discplinsku jer je morao da upotrijebi neka od sredstava prinude!!!

Malchom X
Gost
Malchom X

A vi sa vasom prinudom koju zloupotrebljavate stalno

Masa
Gost
Masa

Nije iz kotora nego iz H Novog

Banjo
Gost
Banjo

Je li ti momak?

Masa
Gost
Masa

Samo kombinacija. Ponekad me puni.

Send this to a friend