Hronika

Škaljarci pred beogradskim Sudom 11. maja

Suđenje trojici osumnjičenih da su pripadnici “škaljarskog klana”, koji su optuženi za nelegalno držanje i nošenje oružja zakazano je za 11. maj.

Pred Višim sudom u Beogradu je prethodno okončano pripremno ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost i trajalo je svega pola sata.

Optuženi u ovom slučaju su Mitar Muratović, Miloš Nilović i Ilija Zec, koji su početkom juna prošle godine bili uhapšeni u beogradskom restoranu “Durmitor” kada privedeno ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo pomenuta trojica.

Mitar Muratović je u pritvoru od hapšenja 1. juna 2017, a krajem januara pritvor mu je produžen za još 60 dana zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Muratović i Nilović optuženi su znog nedozvoljenog nošenja oružja, a Zec za nedozvoljeno držanje municije.

Optužnicom im se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Viši sud je 20. decembra 2017. godine doneo rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva, a pošto se niko na nju nije žalio Apelacionom sudu u zakonskom roku, rješenje o potvrđivanju je postalo pravosnažno 19. januara.

“Škaljarski klan” se inače u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika.

Send this to a friend