Hronika

Službenica granične policije puštena da se brani sa slobode

Službenica granične policije Vesna Todorović (51) koja je priznala da je kćerki davala informacije drugih osoba, puštena je da se brani sa slobode, saznaje CdM.

Njen advokat je predao predlog o njenom  sporazumnom priznanju krivice, o kojem treba biti odlučeno.

Ona je, kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, pristala da sarađuje tokom daljeg postupka.

Ona je priznala da je predala pasoš turskom državljaninu. U svom iskazu je navela da je novac od njega dobila u svrhu čašćavanja a ne kao naknadu za “odrađeno” djelo.

<<<Službenica granične policije u pritvoru, priznala da je zloupotrijebila položaj<<<

Njoj u petak određeno zadržavanje do 72 sata, a njena ćerka Karnela Šćekić (32) puštena da se brani sa slobode.

Todorović se tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i nedozvodljeno korišćene ličnih podataka. Šćekić je priznala da je prodala pasoš turskom državljaninu U.O. ali,  kako je kazala, nije znala da je u pitanju falsifikat.

Podsjetimo, službenici kriminalističke policije uhapsili u četvrtak ujutru službenicu granične policije Vesnu Todorović (51) i njenu ćerku Karnelu Šćekić (32).

<<<Uhapšena službenica granične policije i njena ćerka<<<

Kako se sumnja, one su u junu ove godine po prethodnom dogovoru, nabavile lažni pasoš koji su prodale turskom državljaninu O.U. za pet hiljada eura.

Šćekić je, kako se sumnja, pasoš predala 10. juna i na ime te usluge primila novac u dva navrata, i to istog dana tri hiljade eura, koji je lično preuzela, i 6.jula ostatak novca, u iznosu od dvije hiljade eura koji je preuzela preko “Western Uniona”.

Kako se sumnja, Todorović je, kao zaposlena u Sektoru granične policije, zloupotrebom službenog položaja sebi i ćerki nelegalno pribavila novac. Koristeći službenu aplikaciju duže vremena je pratila kretanje turskih državljana među kojima i O.U.

“Uprava policije MUP-a osuđuje ovakvo nezakonito ponašanje policijskog službenika, kao i bilo koji delikt eventualno počinjen od strane policijskih službenika, spremna da preduzme sve zakonom propisane aktivnosti kako bi pred lice pravde izvela neodgovorne pojedince koji kaljaju ugled najvećeg broja policijskih službenika koji svoje dužnosti obavljaju časno i profesionalno”, ističu iz UP.

Že. Bojanić, A.Gajević

 

Send this to a friend