Hronika

Sporazum Forenzičkog centra sa Državnim komitetom za forenzičke ekspertize Bjelorusije

Foto: Twitter

Načelnik Forenzičkog centra Uprave policije Crne Gore Aleksandar Ivanović potpisao je sporazum o saradnji ovog centra sa Državnim komitetom za forenzičke ekspertize Bjelorusije u Minsku. Na taj način crnogorski Frenzički centar dobija mogućnost da pristupi forenzičkim podacima država istočne Evrope koja će imati primjetan značaj i korist prilikom rasvjetljavanja slučajeva prekograničnog kriminala i korupcije.

Potpisivanje ovog sporazuma izrazito je važno za nastavak uspješnog djelovanja Forenzičkog centra koji će na ovaj način steći nova znanja i iskustva, prvenstveno iz oblasti IT forenzike, zatim iz oblasti požara i eksplozija, kao i vještačenja opojnih droga, saopšteno iz Uprave policije.

Potpisani sporazum će igrati važnu ulogu u osnaživanju rada Forenzičkog centra u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije koja, između ostalog, zahtijeva operativnu policijsku razmjenu forenzičkih podataka kao što su DNK profili, daktiloskopski otisci, balistički podaci, podaci o profilima opojnih droga i identifikacioni podaci putničkih motornih vozila.

Forenzički centar Uprave policije punopravni je član ENFSI-a (Evropske mreže forenzičkih institucija).

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Savo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Savo
Gost
Savo

Bolje bi bilo gospodine ivanovicu da vam ne dolaze strucnjaci iz visbadena,da se uvjere na los rad vase sluzbe,jer u stanju ste namjestiti i suprotno prikazati neke cinjenice,losi su vam i stručnjaci jer su se lose prucili.

Send this to a friend