Hronika Ministarstvo vanjskih poslova očekuje reakciju nadležnih

Srbija da ispoštuje obaveze u slučaju Milić

Branka Milić

Ministarstvo vanjskih poslova očekuje od Srbije da, u duhu dobre prakse koje se Crna Gora pridržava, ispoštuje obaveze u slučaju Branke Milić, osuđene na tri godine zatvora u slučaju pokušaj terorizma, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz tog resora.

Jedna od osuđenih u slučaju pokušaj terorizma, Branka Milić, koju je Viši sud osudio na tri godine zatvora još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, prenosi TVCG.

Zbog toga je mjesecima nedostupna nadležnim organima Crne Gore, koji od novembra prošle godine, čekaju odgovor Srbije na zahtjev da im se omogući ulazak u prostorije ambasade.

I dok su iz Ministarstva vanjskih poslova kazali da je pitanje Milić jedno od nerealizovanih obaveza Srbije, od ministarstva spoljnih poslova te države, u odnosu na slučaj Milićeve, nijesmo dobili odgovor od februara ove godine.

Ministarstvo vanjskih poslova 29. novembra, prošle godine, uručilo je ambasadoru Srbije notu, sa zahtjevom da se omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade. No kako od tada nije bilo zvaničnog odgovora Srbije, Branka Milić gotovo devet mjeseci boravi na sigurnom.

Od 7. februara odgovor Ministarstva spoljnih poslova Srbije, čeka i Televizija CG.

Na pitanja koja se odnose na slučaj Branke Milić, do danas TVCG nije odgovorila ni Ambasada Srbije u Podgorici.

Na drugoj strani, iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore su kazali, da očekuju reakciju nadležnih organa Srbije.

“Pitanje Branke Milić predstavlja jednu od nerealizovanih obaveza Srbije u odnosu na pravne postupke između dvije države. Ono je prisutno u svim diplomatskih komunikacijama prilikom susreta na različitim nivoima. Ministarstvo vanjskih poslova preduzima sve radnje koje mu stoje na raspolaganju, a od nadležnih organa Srbije očekujemo postupanje u skladu sa ranijim zahtjevima, u duhu dobre prakse koje se Crna Gora pridržava”, saopštili su TVCG iz Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Podsjećamo, Milić je jedna od osuđenih u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. presuda kojom je osuđena na tri godine zatvora, izrečena je nakon više od 170 pretresa odnosno suđenja koje je trajalo više od godinu i po.

10

avatar
1000
8
2
0
 
9
FreeMontenegroVasilijeKosovoRepubljikGoranSmoto
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Em sto je na slobodi, em sto joj je dozvoljeno da interneta i pise clanke i komentarise po i4ns-u i pljuje Crnu Goru po vas bijeli dan….treba to uhapsit sto prije!

Vasilije
Gost
Vasilije

Za tzv ministarstvo “vanjskih”poslova ,nepravosnažno osudjena ((kojoj nije ni presuda urucena a ni nadležnim organima u Srbiji koji bez presude ne mogu isporuciti gdju Milić )je bitnija nego da bude isporučen Marovic.Sto ovoliko vremena crnogorsko pravosudje ne isporuci ubicu Sašu Sindjelica?Zasto ova presuda neće biti ,za pretpostaviti je,pravosnažna do izbora?

KosovoRepubljik
Gost
KosovoRepubljik

Nemate vi volje da je uhapsite.. turskoj nije trebala dozvola da udju i pohapse cijelu ambasadu saudijske arabije zbog onog novinara..

Smoto
Gost
Smoto

Može, ali neka ispoštuje i obaveze u slučaju Marović.

evo se krstim
Gost
evo se krstim

a crkva je garant bila za ovu ženu sa maskom

Branka
Gost
Branka

Ovi i dalje tandaraju o tzv državnom udaru u mali mozak.

Primorac
Gost
Primorac

Drzite je i ne puštajte taman neka radi ko baba Sera u ambasadu hahaha

KosovoRepubljik
Gost
KosovoRepubljik

Znam neke sto rade tamo.. vele da je tamo gladat ne mogu, da se svima zgadila, da je to jedna tezina odvratna koja ih zabavi o jadu..

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

a kakve posledice snose garanti za nebježanje branke milić neće joj se valjda i ovo računati u odležanu kaznu treba li bi oni koji su garantovali da kunu malo branku što im se takla obraza

Goran
Gost
Goran

Oduzmite im imovinu

Send this to a friend