Hronika

Srbija izručuje Mrvaljevića početkom septembra

Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević, koji je uhapšen je 17. jula u Srbiji, pošto je izdržao kaznu zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u toj zemlji, najvjerovatnije će biti izručen Crnoj Gori početkom septembra, saznaje nezvanično Dan. Mrvaljević je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju su za njim raspisali crnogorski pravosudni organi.

“Mrvaljević se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga u produženom trajanju. Njemu je nakon hapšenja Viši sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Srbije radi izručenja ovog lica našoj državi”, saopštili su iz policije.

Mrvaljević je kriminalnu organizaciju oformio sa zasad neidentifikovanom osobom radi vršenja neodređenog broja ubistava i prodaje narkotika. Istraga u dosadašnjem toku postupka iz objektivnih razloga nije mogla biti završena.

“Ovo zbog toga što se radi o složenoj i obimnoj istrazi, u čijem daljem toku je potrebno saslušati više svjedoka i prikupiti dodatne materijalne dokaze”, navodi se u dokumentu u koji je Dan imao uvid.

Prema saznanjima tog lista, Mrva je bio u sukobu sa porodicom Roganović i saslušan je nakon ubistva Nika Roganovića i pokušaja ubistva Duška Roganovića. Takođe, važi za osobu blisku “škaljarskom klanu”.

Optužuju bez dokaza

Sudije Vrhovnog suda odbile su predlog specijalnog tužioca da na još tri mjeseca produže pritvor članu Mrvaljevićeve kriminalne grupe Slobodanu Vicu. Sudije su konstatovale da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz već samo “paušalne i proizvoljne gvrdnje”, iako je tužilac bio u obavezi da “konkretno i agrumentovano ukaže na postojanje osnovane sumnje da je ovaj okrivljeni izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, što tužilac nije učinio”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SudijaSudijaMasko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sudija
Gost
Sudija

A dje mu je drug kico

Sudija
Gost
Sudija

Narucilac,,,sta reci,,,

Masko
Gost
Masko

Bolje ostani u zatvor…tamo ti je najsigurnije :/

Send this to a friend