Hronika

Srbija Jovicu Vukotića izručuje nakon robije

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kojeg su bezbjednosne službe označile kao vođu “škaljarskog klana”, biće izručen Crnoj Gori nakon što u Srbiji odsluži kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata, piše Dan.

On nije tražio da robija u Crnoj Gori zbog tog djela, a crnogorski pravosudni organi potražuju ga zbog sumnje da je učestvovao u dva pokušaja ubistva. On se tereti da je 2016. godine pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog „kavačkog klana”. Zbog toga je za njim raspisana potjernica.

Prethodno su za Vukotićem i odbjeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne potjernice zbog sumnje da su 2016. godine pokušali da ubiju pripadnike „kavačkog klana” Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga, vođa „škaljaraca” potražuje se na međunarodnom nivou i zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Nakon hapšenja u Turskoj, Vukotić je hitno izručen Srbiji. Osim Crne Gore, zamolnicu za njegovo izručenje uputili su i nadležni organi Grčke, jer se taj Kotoranin u toj zemlji sumnjiči za šverc droge. Ipak, Srbija je odbila da ga izruči Grčkoj, kao i da sudi u tom predmetu.

Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, kada se branio ćutanjem.

On se nalazi u beogradskom zatvoru, gdje izdržava 15 mjeseci robije zbog falsifikovanja pasoša. Istom odlukom odbijen je zahtjev da se Vukotiću ukine pritvor.

Vukotić je uhapšen 10. septembra prošle godine u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš. Odmah je izručen Srbiji, a na početku suđenja negirao je optužbe za falsifikovanje dokumenata i navode da je vođa „škaljarskog klana”.

On je tada kazao da mu je bezbjednost ugrožena, da policajci jednom mafijaškom klanu prodaju informacije o njegovom kretanju i da zna ko stoji iza prljave medijske kampanje, finansirane i orkestrirane iz jednog centra koji želi da ga okrivi za sva krivična djela koja su izvršena u Srbiji i Crnoj Gori.

Vukotić je tada takođe rekao da ga zato povezuju sa nekim pripadnicima „škaljarskog klana” koje on i ne poznaje.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
LjutaDuško zrikaviO idolimaBar4meGordo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A CG ga traži sto nije platio porez od 20hilj.eura sto jos nije dokazano….pa ga za to trebaju…

Duško zrikavi
Gost
Duško zrikavi

A Marovic…ovaj je potpuno nebitan,šta cemo sa kovertom

O idolima
Gost
O idolima

Bice usko kad jovica izadje mnogima

Bar4me
Gost
Bar4me

Za par godina ce biti naslov u Srbiji kao skoro u Njemackoj, vezano za radnika njegovog : J.V. lice koje se vodi kao dousnik policije ….

Gordo
Gost
Gordo

A kako to da ga ne izruce grckoj dje ima ozbiljnije djelo nego utaja poreza od 10eura kod nas

Čarli Caplin
Gost
Čarli Caplin

Hahah da ga izruče imate cesto neke dezinformacije

Maki
Gost
Maki

Mi svi vesla sisali

Send this to a friend