Hronika

Srbija odobrila izručenje, Mrvaljević uskoro pred crnogorskim istražiteljima

Zoran Mrvaljević

Zoran Mrvaljević (43) iz Herceg Novog koji se tereti da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela narednih dana biće izručen Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.

Mrvaljević se nalazi u Srbiji i tamošnje vlasti odobrile su njegovo izručenje. Prema evidencijama bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana i narednih dana iz Srbije biće izručen Crnoj Gori.

On je uhapšen 17. jula u Srbiji, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

“Nakon izdržane kazne zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji, Mrvaljević je uhapšen na osnovu crnogorske međunarodne potjernice. On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju”, kazali su ranije iz Uprave policije.

Specijalno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo za šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom.

Kankaraš je tokom saslušanja priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge.

U stanu koji je koristio pronađen je dvogled i ronilačko odijelo koji su planirani za korišćenje u izvršenju teških djela, što potvrđuju i navodi njegovog svjedočenja.

Kankaraš i Vico se, kako je Pobjedi ranije saopšteno iz Apelacionog suda, terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom.

Ime Vujića pominje se i u istrazi ubistva Roganovića, koji nije bio bezbjednosno interesantna osoba, ali je bio žrtva obračuna dva zaraćena kriminalna klana iz Kotora. Istražitelji motiv ovog zločina vide u rodbinskoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je visokopozicionirani član kavačkog klana.

Vujić je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica.

Mrvaljević je bio u pritvoru u Srbiji jer su kod njega u julu prošle godine pronađena falsifikovana dokumenta na ime Branko Perišić.

On je dva puta bio meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

13

avatar
1000
8
5
0
 
6
LemiBudimo realniMali NKPodiMeljine
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lemi
Gost
Lemi

Nadam se da ce neki novi ministar MUP-a sef ANB-a VDT…SDT…raditi svoj posao kako treba…protiv a ne za kriminalce.

Mali NK
Gost
Mali NK

A Sveta?

Meljine
Gost
Meljine

Dje mu je drug voce i povrce iz zete

Podi
Gost
Podi

Nabavljac

Milo
Gost
Milo

Sad ce se opametiti u zatvor.

Slobo
Gost
Slobo

Dozivotna odma,nekom zivot uzet,uzas veliki.

Ralle
Gost
Ralle

Po 20god robije

Illll
Gost
Illll

A sto bi komentarisao kad je ovo jedan od najboljih novljanskih momaka ko ga strvarno zna onda zna da je Mrva mnogo dobar i korektan momak

Ralle
Gost
Ralle

Vodi ga kuci kad ti je dobar

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Dobar je momak bio ali se loseg zanata uvatio. Sad bi po tvom trebalo da mu se dozvoli da ubija, krade i dilerise narkotike jer ti je bio dobar skolski drug? Ili mislis da mu je sve namjesteno?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

E da dodam, sigurno je jedan od boljih momaka iz kriminalnog drustva i to potvrdjujem.

nepristrasan
Gost
nepristrasan

ajde neka neko nesto komentarise ako smije 😏😅

Podi
Gost
Podi

Od ovih bubasvaba

Send this to a friend