Hronika

Stefan Vilotijević prijatelj ubijenog Vladimira Roganovića izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja.

<<<Roganović ubijen zbog jake pozicije u klanu?<<<

Vilotijević, sin ubijenog kriminalca Kićuna Vilotijevića, bio je teško ranjen u obračunu u kom je ubijen član “kavačkog klana” Vladimir Roganović (32).

<<<Ubistvo Roganovića: Škaljarci dva dana prije zločina napustili Crnu Goru<<<

“Kićunov sin je u pucnjavi bio teško povrijeđen, ali je poslije oporavka u bolnici u Austriji, u kojoj je bio pod nadzorom policije, pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 eura. Uslov je bio da navede tačnu adresu na kojoj će boraviti u Beču do odluke o izručenju. Pošto se oporavio, a Austrija protiv njega nije vodila postupak, on se saglasio da po skraćenom postupku bude izručen Srbiji – da sam dođe u Srbiju i javi se Višem sudu u Novom Sadu do 15. aprila”, prenijeli su austrijski mediji.

Kako piše Kurir, prije nekoliko dana on je sam došao na granicu sa Srbijom i tada su mu stavljene lisice.

“Potjernica, koja je za njim raspisana prošle godine, i dalje je bila na snazi kada je došao na granicu sa Srbijom i on je uhapšen. Priveden je sudiji novosadskog Višeg suda. Pošto je pritvor ostao na snazi, on je zadržan u njemu”,  potvrdio je za list Zoran Jakovljević, portparol Višeg tužilaštva u Novom Sadu.

Za krivično djelo za koje se sumnjiči Vilotijeviću prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Vilotijević i Kotoranin Roganović našli su se na meti napadača čim su u decembru prošle godine izašli iz poznatog bečkog restorana, gdje su ručali s prijateljem koji je kod sebe imao dokumenta na ime Danijela Milićević. Poslije pucnjave Vilotijević je pod policijskom pratnjom prebačen u bolnicu, a treći mladić je zbog nelogičnih izjava koje je dao o vatrenom obračunu zadržan u pritvoru u Austriji.

Bečka policija još uvijek traga za napadačem, a sumnja se da je Roganović ubijen u ratu “kavačkog” i “škaljarskog klana”, koji je počeo 2014. zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji i koji je do sada odneo preko 20 života.

Braća Roganović u Crnoj Gori označena su kao bliska “kavačkom klanu”. Duško Roganović, Vladimirov brat od strica, dignut je u vazduh 2017. i tada je ostao bez obje noge. Vladimirov stric Niko ubijen je tri meseca kasnije ispred kuće u Herceg Novom.

Inače, Vladimir Roganović je dvije nedelje prije likvidacije izašao iz crnogorskog zatvora, a u austrijsku prijestonicu stigao je tri dana pre nego što je ubijen. Navodno, bio je uplašen za sopstvenu bezbjednost i zbog toga se sklonio iz Crne Gore.

5 Komentara na "Stefan Vilotijević prijatelj ubijenog Vladimira Roganovića izručen Srbiji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend