Hronika

Stefan Vilotijević prijatelj ubijenog Vladimira Roganovića izručen Srbiji

Stefan Vilotijević (23), koji je teško ranjen u sačekuši u Beču 21. decembra 2018, izručen je Srbiji, koja je za njim raspisala potjernicu zbog nezakonitog držanja oružja.

<<<Roganović ubijen zbog jake pozicije u klanu?<<<

Vilotijević, sin ubijenog kriminalca Kićuna Vilotijevića, bio je teško ranjen u obračunu u kom je ubijen član “kavačkog klana” Vladimir Roganović (32).

<<<Ubistvo Roganovića: Škaljarci dva dana prije zločina napustili Crnu Goru<<<

“Kićunov sin je u pucnjavi bio teško povrijeđen, ali je poslije oporavka u bolnici u Austriji, u kojoj je bio pod nadzorom policije, pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 eura. Uslov je bio da navede tačnu adresu na kojoj će boraviti u Beču do odluke o izručenju. Pošto se oporavio, a Austrija protiv njega nije vodila postupak, on se saglasio da po skraćenom postupku bude izručen Srbiji – da sam dođe u Srbiju i javi se Višem sudu u Novom Sadu do 15. aprila”, prenijeli su austrijski mediji.

Kako piše Kurir, prije nekoliko dana on je sam došao na granicu sa Srbijom i tada su mu stavljene lisice.

“Potjernica, koja je za njim raspisana prošle godine, i dalje je bila na snazi kada je došao na granicu sa Srbijom i on je uhapšen. Priveden je sudiji novosadskog Višeg suda. Pošto je pritvor ostao na snazi, on je zadržan u njemu”,  potvrdio je za list Zoran Jakovljević, portparol Višeg tužilaštva u Novom Sadu.

Za krivično djelo za koje se sumnjiči Vilotijeviću prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Vilotijević i Kotoranin Roganović našli su se na meti napadača čim su u decembru prošle godine izašli iz poznatog bečkog restorana, gdje su ručali s prijateljem koji je kod sebe imao dokumenta na ime Danijela Milićević. Poslije pucnjave Vilotijević je pod policijskom pratnjom prebačen u bolnicu, a treći mladić je zbog nelogičnih izjava koje je dao o vatrenom obračunu zadržan u pritvoru u Austriji.

Bečka policija još uvijek traga za napadačem, a sumnja se da je Roganović ubijen u ratu “kavačkog” i “škaljarskog klana”, koji je počeo 2014. zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji i koji je do sada odneo preko 20 života.

Braća Roganović u Crnoj Gori označena su kao bliska “kavačkom klanu”. Duško Roganović, Vladimirov brat od strica, dignut je u vazduh 2017. i tada je ostao bez obje noge. Vladimirov stric Niko ubijen je tri meseca kasnije ispred kuće u Herceg Novom.

Inače, Vladimir Roganović je dvije nedelje prije likvidacije izašao iz crnogorskog zatvora, a u austrijsku prijestonicu stigao je tri dana pre nego što je ubijen. Navodno, bio je uplašen za sopstvenu bezbjednost i zbog toga se sklonio iz Crne Gore.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
UžasmojsilovićGostTako nekako...Goran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Užas
Gost
Užas

Malo koji dočeka tridesetu. Luda đeco…

Tako nekako...
Gost
Tako nekako...

Зашто овакве ствари избацате на насловну страну? Кога брига за црну хронику, за мафијаше, лопове, проблематичне ликове које ни код куће не воле? У заосталој Црној Гори, они који имају моћ да усмјеравају пажњу људима, раде то против црногорског народа, а сви се издају за патриоте, а на насловницама највеће пошасти данашњице: политичари и мафијаши.

mojsilović
Gost
mojsilović

“Zaostalu” nazivaš zemlju koja je lider regiona, čiji ekonomski napredak golica pažnju najpriznatijih svjetskih stručnjaka. Ti jednu članicu Nato-a čiji plaćenici vojnici duže papovke i cokule JNA da nazivaš zaostalom? Sram te bilo, eto. Zastidi se malo ako obraza imaš.

Goran
Gost
Goran

Nikad više 1918.!!!Nikako da se oslobodimo od okupacije

Gost
Gost
Gost

Mozak je tebi okupiran. Na egzorcizam treba da ideš.

Send this to a friend