Hronika IAKO SU U TOKU ISTRAŽNE RADNJE, TUŽILAŠTVO NIJE TRAŽILO PRODUŽENJE PRITVORA

Stojanović pušten iz spuškog zatvora

Sa mjesta ubistva Kruščića

Iz spuškog zatvora je pušten Mijajlo Stojanović, jedan od osumnjičenih članova kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Miodraga Kruščića i ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić. Stojanović je ZIKS napustio pošto tužilaštvo u Podgorici Višem sudu nije podnijelo predlog da se tom osumnjičenom produži pritvor, prenosi Televizija Vijesti.

Prema sumnjama istražitelja, 21. maja prošle godine Podgoričanin Mario Milošević ubio je Kruščića, koji je bio u prijateljskim odnosima s pripad nicima “škaljarskog klana”. Nakon zločina Miloševića je, navodno, upravo Mijajlo Stojanović odvezao od mjesta gdje je zapaljen automobil do stana koji je iznajmio Filip Knežević u Ulici 4. jula. U tom stanu Milošević se skrivao dva dana, a potom je pobjegao uz pomoć bivšeg policajca Gorana Rakočevića i još nekih članova grupe.

Miodrag Kruščić ubijen je 21. maja 2018. godine dok je sjedio u lokalu “Palata”. Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka. Analiza čaura pronađenih na mjestu likvidacije pokazala je da su meci ispaljeni iz pištolja “glok 17”. Istražitelji su došli do podataka koji ukazuju da je taj pištolj “glok 17” serijskog broja FTU619, prodao svjedok u tom istražnom postupku P.N. vlasniku preduzeća “Lovac M” Marku Filmanoviću, a on ga predao Nikoli Peroviću, kome je vijeće Vrhovnog suda nedavno produžilo pritvor.

Istraga nije završena iz objektivnih razloga. Iz spisa predmeta i predloga za određivanje pritvora Peroviću proizilazi da je u daljem toku istrage potrebno izvršiti vještačenje poslovne dokumentacije „Lovac M“ posebno u dijelu nabavke evidentiranja i otuđenja 65 komada vatrenog oružja, te izvršiti provjere o porijeklu predmetnog oružja i promjeni vlasništva nad oružjem. Takođe, potrebno je pribaviti izvještaj o analizi međusobnih komunikacija pojedinih okrivljenih preko mobilnih aparata koji su pretresani piše u rješenju Vrhovnog suda.

Postupak se vodi protiv: Filipa Bešovića, Gorana Rakočevića, Luke Bulatovića, Dejana Vukašinovića, Filipa Kneževića, Sanje Božović, Marija Miloševića, Aleksandra Ljumovića, Mijajla Stojanovića i Marinka Rajkovića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Miodraga Kruščića i ranjavanju novinarke Vijesti Olivere Lakić.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
JulkaSamo pitamMilocetinje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Julka
Gost
Julka

Znaci tako ih sudite, treba da im date po 10-20 godina za umijesanost u ubstvo i clanstvo kriminalnih grupa ,a ne ih pustate da jedan po jedan izlazi i.ceka se njihova nova akcija…no nista ne cudi u.ovakvu drzavu.

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Zar ne rekose da je predmet rijesen a njima ljudi izlaze iz pritvora polako jedan po jedan

Milo
Gost
Milo

Dje bijaše cijeli arsenal inspektora da utvrdi ulazak milosevica u cg,zar je mogao preci granicu pored velikog broja spijuna. Povezani slucaj lakicke i kruscica,stiti policija nekog svog egzikutors to Ce se otkriti kada se otvore arhivi DB.

cetinje
Gost
cetinje

Ovu “gospodu”iz tuzilastva to ne interesuje,a da je kojim slucajem pokojni Kruscic,bilo kome od njih ili rod ili blizu,ovaj Stojanovic bi “ostao”u istrazni zatvor.A sto se moze.tesko je kad “novcanici otanjaju”a mozda ce neko brzo i u penziju,pa “daj sto das”.

Send this to a friend