Hronika APELACIONI SUD PRIHVATIO ŽALBU SDT-A

Sud opet o slikarki i optužbi za kriminalnu organizaciju

Danijela Kisić Petrović (Foto: Dnevne novine)

Apelacioni sud uvažio je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva SDT i ukinuo rješenje Višeg suda u kom se navodi da nema mjesta optužbi da su slikarka Danijela Kisić Petrović i njen sin formirali kriminalnu organizaciju. Tako da još uvijek nije izvjesno da li će slikarka i njen sin odgovarati za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji, pišu Dnevne novine.

Naime, Apelacioni sud je ukinuo rješenje Višeg suda i optužnicu vratio na ponovno odlučivanje. Podsjetimo, Viši sud je ranije prihvatio dio optužnice koji se odnosi na krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a odbacio onaj koji se odnosi na stvaranje kriminalne organizacije.

“Naime, ranijim rješenjem Apelacionog suda Crne Gore godine uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva od 20.05.2019. godine i ukinuto rješenje Višeg suda u Podgorici Kvso. br.15/19 od 25.04.2019. godine u stavu I i predmet je vraćen u tom dijelu prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. U konkretnom slučaju, ukidnim rješenjem Apelacionog suda Crne Gore od 18.06.2019. godine, rješenje Višeg suda u Podgorici je ukinuto samo u stavu I dispozitiva, dok za stavu II rješenje žalba nije bila ni dozvoljena, te je jasno da je onda rješenje u stav II postalo pravosnažno. Kako je rješenje Višeg suda u Podgorici Kvso.br.15/19 od 25.04.2019. godine u stavu II postalo pravosnažno, a ukinuto i vraćena na ponovno odlučivanje samo u dijelu koji se odnosi na stav I, to je nejasno kako je pravostepeni sud u ponovnom postupku ponovo se bavio i dijelom ukidnog rješenja koje je pravosnažno, što je uslovilo da je dispozitiv pobijanog rješnje nerazumljiv, te u konačnom i u nužnost ukidanja istog”, piše u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Send this to a friend