Hronika

Sud traži da se Branki Milić sudi u odsustvu

Vijeće Višeg suda u Podgorici zatražilo je da se optuženoj za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. Branki Milić sudi u odsustvu. To je na početku današnjeg suđenja saopštila sutkinja Suzana Mugoša.

“Sudsko vijeće smatra da je neophodno spisak predmeta dostaviti specijalnom državnom tužiocu radi iniciranja predloga za suđenje u odsustvu Branki Mičić, jer ona nije dostupna državnim organima, a postoje važni razlozi da joj se sudi u odsustvu. Naročito, jer se radi o pritvorskom predmetu, i da je za njom raspisana potjernica i donijeto rješenje o određivanju pritvora koje je potvrdio Apelacioni sud”, navela je Mugoša.

Mugoša je nakon toga prekinula današnji pretres, a sljedeći zakazala za 13. decembar.

<<<Odbijen Katnićev prijedlog da se postupak protiv Branke Milić vodi odvojeno<<<

Tokom jučerašnjeg ročišta odbijen je zahtjev specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se Branki Milić sudi u odvojenom postupku.

Milić je 23. novembra, nakon što joj je određen pritvor, pobjegla u Ambasadu Srbije i od tada se tamo nalazi.

Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor, i zatražilo pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade.

Podsjetimo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

A.G.

1 Komentar na "Sud traži da se Branki Milić sudi u odsustvu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend