Hronika

Suđenje Medojevićevoj grupi za pranje novca: Svjedok tvrdi da je posao dogovorio sa Kneževićem

Medojević i Knežević

U nastavku suđenja jednom od lidera DF-a Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koju Specijalno državno tužilaštvo tereti za pranje novca, danas je u Višem sudu u Podgorici počelo saslušanje svjedoka. Međutim ni prvi svjedok nije do kraja saslušan jer je jednoj od okrivljenih Ivi Pavlović pozlilo i prebačena je u Urgentni centar.

Svjedok Sreten Sošić, ispričao je pred sudom, da je od 16. avgusta 2016. do 16. oktobra iste godine bio angažovan da obavlja poslove za kampanju DF-a za parlamentarne izbore kao art direktor.

“Kontaktirao me Nir Levi, koji radi u firmi Arona Šaviva. Pitao me da li sam zainteresovan za posao, i kazao da bi o finansijskom dijelu pregovarao sa Milanom Kneževićem koji je tada bio menadžer kampanje DF-a. Sa Kneževićem sam se dogovorio da mi za ta dva mjeseca rada isplate ukupno 4.000 eura”, naveo je Sošić.

Kako je pojasnio, bio je zadužen za kompletan izgled kampanje, oglase, logo, animacije. Sošić je dodao da mu je naknada za rad isplaćena u dva navrata u dolarima.

“Isplaćen sam u dolarima, i to 2.200 dolara koje sam dobio u koverti u kući u kojoj sam radio u Donjoj Gorici. Tu se nalazio štab za vođenje kampanje. Kada sam novac konvertovao ispalo je oko 1.900 eura, a ne 2.000 kako je dogovoreno, zbog čega sam prigovorio. Kovertu mi je predao Dejan Vujisić“, rekao je Sošić.

Na pitanje odbrane, Sošić je kazao da je kada je počeo da radi dobio novi kompjuter koji je plaćen 3.500 eura, a Šaviv mu je dozvolio da ga zadrži nakon završenog posla.

Potvrdio je i to da su mu na saslušanju kod tužioca prikazane određene fotografije na kojima je, te da on nije znao da će biti praćen i fotografisan.

Odbrana nije završila sa postavljanjem pitanja, te će na narednom pretresu biti nastavljeno saslušanje svjedoka Sošića, ali i Milana Kneževića, Vladana Šarca i Luke Radonjića.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. april.

27

avatar
1000
16
11
0
 
18
NenadvukomitajovanDr xyzLjuta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Medina grupa sa vozdovca hahah

vukomita
Gost
vukomita

MEDENI I TI PRICAS O KOVERTAMA LAZETE I U OCI GLEDATE PA VI BISTE BILI GORI OD OVIH STO PUTA DA DODJETE NA VLAST NEDAJ BOZE….

jovan
Gost
jovan

U potpunosti poštujete tradiciju Petrovića. Prvo srbujete, onda ratujete za Srbiju i na kraju izgubite državu. Samo nešto vam ratovanje ne ide na ruku. Neće niko da gine za srpstvo. Zato se taj dio tradicije preskače zar ne?

Ljuta
Gost
Ljuta

Nezakonito praćenje i nikom ništa…🐉

RofZ
Gost
RofZ

ne bijaše te u Moraču večeras pipune ?

Tovari
Gost
Tovari

Da li ovo znači da su amerikanci finansirali i poziciju i opoziciju? Ne bi me čudilo jer je njima u interesu da zavađaju narod pa da im prodaju oružje.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bogami si promućuran 😂😂 Ti nijesi čuo da Rusi svoje prekogranične transakcije obavljaju u dolarima.. Za rubljama ovamo i na Zapadu nije baš neka pomama, a Rusi ne gotive euro. Pa tako imamo “ruski dolar”. Nemam ja, naravno, nego Medo, Pipun & Co…

Premudri
Gost
Premudri

Teorija zavjere kaže da su rusi i ameri najveci prijatelji i da je njihov sukob samo paravan jer i jedni i drugi žive od krvi prolivene po svijetu.

Zeljko
Gost
Zeljko

Kakva crna kriminalna grupa ostavite ovog Medojevica na miru.Kriminal je u redovima vrha dps po njihovom priznanju pa ko to odgovara .Ovako samo navlacite gnjev kod normalnog naroda.Cus dao dvije i pesto ili tri velji kriminal

Dr xyz
Gost
Dr xyz

E, nije, Zeki, kriminalna je u ovoj drzavi opozicija kojom manipulisu strane agenture i protuve. Df je cist dokaz, a doci ce na red i ostali sva ova opozicija koja dize halabuku oko jedne koverte. Imace o cemu da de diskutuje dok se pretresu daci i strani sponzori opozicionara cije vodje su nabrekle od para a njihovi glasaci padaju na… Više »

President \"F\"
Gost
President \"F\"

Na ruke isplacuju a ovamo se kao bore protiv sive ekonomije.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ovi Kneževići iz Zete vole rad s kovertama, očito 😁 Možda do njih još nije stigla vijest da su izumljeni žiro- računi?

Ljuta
Gost
Ljuta

Nije to čuo mi milo ni migo

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Riješite rebus:
🐻 💵 💦 🚨 🔐

Andromeda
Gost
Andromeda

Ideš neđe na sigurno u tajnosti?

Anonimus
Gost
Anonimus

$$$$$$$$$$🎯🎯🎯🎯.Otkud dolari u kovertama?£££££££.Sad su funte aktuelne.Pii!!!Pa kazu lazni drzavni udar.Jos jedan dokaz sta su htjeli.

NHM
Gost
NHM

Ovo i jedna polovina Starog Liberala na saslušanju?

Baltazar B..
Gost
Baltazar B..

Sve se poklopilo. Definitivno je 2016 g. ušlo puno dolara za kampanju DF i dobijanje izbora.

20 eura po grlu
Gost
20 eura po grlu

Kod Miga je ušlo 100000, ostalo 97500, nestalo 50000, 47500 dato za 2375 muznih grla u Zeti.

Trrrtt
Gost
Trrrtt

Političar pošten u CG ne postoi . Nema veze stranka ili vjerska pripadnost nemamo poštene ljude i gotovo .

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Postoi, postoi poneki…Hah! Ali, POSTOJI mnogo nepismenih

Trrrtt
Gost
Trrrtt

Ti si jedan od njih glibo !!

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Između “i” i “o” se ne piše “j”, a između “o” i “i” piše. Zapamtite već jednom.

Dir xyzi
Gost
Dir xyzi

VANi MOLi, je li dobro?

Lale
Gost
Lale

A svudje li je 🎃

Send this to a friend