Hronika

Suđenje Medojevićevoj grupi za pranje novca: Svjedok tvrdi da je posao dogovorio sa Kneževićem

Medojević i Knežević

U nastavku suđenja jednom od lidera DF-a Nebojši Medojeviću i njegovoj navodnoj kriminalnoj grupi koju Specijalno državno tužilaštvo tereti za pranje novca, danas je u Višem sudu u Podgorici počelo saslušanje svjedoka. Međutim ni prvi svjedok nije do kraja saslušan jer je jednoj od okrivljenih Ivi Pavlović pozlilo i prebačena je u Urgentni centar.

Svjedok Sreten Sošić, ispričao je pred sudom, da je od 16. avgusta 2016. do 16. oktobra iste godine bio angažovan da obavlja poslove za kampanju DF-a za parlamentarne izbore kao art direktor.

“Kontaktirao me Nir Levi, koji radi u firmi Arona Šaviva. Pitao me da li sam zainteresovan za posao, i kazao da bi o finansijskom dijelu pregovarao sa Milanom Kneževićem koji je tada bio menadžer kampanje DF-a. Sa Kneževićem sam se dogovorio da mi za ta dva mjeseca rada isplate ukupno 4.000 eura”, naveo je Sošić.

Kako je pojasnio, bio je zadužen za kompletan izgled kampanje, oglase, logo, animacije. Sošić je dodao da mu je naknada za rad isplaćena u dva navrata u dolarima.

“Isplaćen sam u dolarima, i to 2.200 dolara koje sam dobio u koverti u kući u kojoj sam radio u Donjoj Gorici. Tu se nalazio štab za vođenje kampanje. Kada sam novac konvertovao ispalo je oko 1.900 eura, a ne 2.000 kako je dogovoreno, zbog čega sam prigovorio. Kovertu mi je predao Dejan Vujisić“, rekao je Sošić.

Na pitanje odbrane, Sošić je kazao da je kada je počeo da radi dobio novi kompjuter koji je plaćen 3.500 eura, a Šaviv mu je dozvolio da ga zadrži nakon završenog posla.

Potvrdio je i to da su mu na saslušanju kod tužioca prikazane određene fotografije na kojima je, te da on nije znao da će biti praćen i fotografisan.

Odbrana nije završila sa postavljanjem pitanja, te će na narednom pretresu biti nastavljeno saslušanje svjedoka Sošića, ali i Milana Kneževića, Vladana Šarca i Luke Radonjića.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. april.

27 Komentara na "Suđenje Medojevićevoj grupi za pranje novca: Svjedok tvrdi da je posao dogovorio sa Kneževićem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend