Hronika Suđenje optuženima za šverc 1.206 kilograma kokaina

Inspektor čuo da Budimir ćerki govori da im je sve namjestio rođak

Budimir Krstović, FOTO: TVCG

Pripadnik Sektora za borbu protiv krijumčarenja droga Marko Savović juče je u podgoričkom Višem sudu ustvrdio da je nakon upada policije u magacin u Zeti i zapljene 1.206 kilograma kokaina u tovaru sa bananama optuženi Budimir Krstović u raspravi sa kćerkom Marinom kazao da sumnja da mu je situaciju namjestio rođak sa kojim se njegova ćerka družila, piše Pobjeda.

Proces vodi sutkinja Vesna Kovačević.

“Budo je u svađi sa kćerkom Marinom govorio da mu je ovo namjestio rođak čije ime nije pomenuo. Bio je ljut na kćerku što se družila sa njim. Rekao je da se više neće družiti sa ovim i onim. Vikao je na radnike u smislu da ako neko ima veze sa ovim da će mu platiti. Marina mu je tada odgovorila da nema nikakve veze sa ovim”,  kazao je Savović.

Budimir Krstović je nakon iskaza Savovića pojasnio da je rođak kojeg je pomenuo u raspravi sa kćerkom Marinom “bezbjednosno interesantna osoba“.

Savović je istakao da prilikom upada u magacin Budimira Krstovića u avgustu prošle godine ništa nije ukazivalo da se u tovaru sa bananama nalazi 1.206 kilograma kokaina.

“Nije djelovalo da se bilo šta krije, to je moj zaključak. Nije bilo naoružanih ljudi, nije bilo obezbjeđenja, nije bilo ništa zaključano od komora, nije bilo katanaca. Ovi paketi se ni po čemu nijesu razlikovali i u njima su se vidjele banane”, kazao je juče Savović odgovarajući na pitanje optuženog Budimira Krstovića.

Savović je ispričao da do ulaska u magacin nije znao za operativni podatak da je u tovaru sa bananama sakrivena droga.

“Marina je došla u magacin desetak minuta nakon upada policije. Ja lično nijesam znao o čemu se radi sve do ulaska u magacin. Ne sjećam se ko je dao znak da se krene u akciju i prekine istovar banana”, kazao je svjedok napominjući da je po pozivu pretpostavljenih prekinuo odmor kako bi pomogao kolegama akciju zapljene droge u zetskom selu Mojanovići.

On je sa kolegama sačinio službenu zabilješku, u kojoj su sve naveli što su zapazili na pretresu.

“Bilo je dosta policijskih službenika. Svi su ušli zajedno, sa dvije strane, tako da se ne mogu tačno izjasniti ko je kazao da se uđe u magacin. Kada smo ušli, zatekao sam pet radnika, i bukvalno smo prekinuli istovar na šestoj-sedmoj paleti. Svi su radnici bili šokirani kada smo pronašli drogu u smislu „odakle ovo“. Marina je takođe rekla da nema veze sa drogom”, rekao je Savović.

Ovaj svjedok je naveo i da prilikom pretresa magacina u Zeti nije kazao Krstoviću da je policija od DEA i njemačke obavještajne službe dobili podatak da se u kontejneru nalazila droga, kao i da Krstović nije bio predmet interesovanja policije.

“Nije tačno da sam Budu rekao „izdržite 30 dana, jer vi nemate veze sa ovim“. Ništa nijesam sakrio i ja zaista govorim fer”, rekao je svjedok.

Krstović je na kraju ponovio da nema dokaza da je ikada radio šverc droge.

“Dajte mi jedan dokaz da sam platio i nabavio kokain, da sam skladištio robu. Ako je ovo uspješna akcija, onda se ja ne zovem Budimir Krstović”, kazao je optuženi Krstović.

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine pronašla i zaplijenila 1.200 kilograma kokaina, kako je tada saopšteno.

Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom.

Banane koje je naručila Marina Krstović za firmu „San Francisko“ u vlasništvu njenog oca Budimira su utovarene na MSC „Katya“, koji je iz Luke Bolivar krenuo prema Panami.

Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavili transport brodom „Katya“ prema Malti ili su pretovareni na neki drugi teretnjak.

Ono što je za sada poznato je a je brod „Charlotte“ iz italijanske Luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar, gdje je droga otkrivena.

Krstović: Komandir mi je rekao da ne prilazim prozoru

Sutkinja Vesna Kovačević juče je saopštila da će sud preduzimati sve radnje koje se tiču bezbjednosti Budimira Krstovića nakon što je ovaj optuženi izjavio u sudnici da mu je život ugrožen.

“Jutros mi je u sedam i 7.30 časova u moju pritvorsku sobu u UIKS-u, dva puta ušao komandir i rekao da ne prilazim prozoru. Ne plašim se, nijesam strašljiv ali meni je život ugrožen”, rekao je Krstović dodajući sa za zaposlene u UIKS-u ima samo riječi hvale.

Sutkinja Kovačević je potom saopštila da će preduzeti sve neophodnme radnje a koje se tiču bezbjednosti Krstovića.

Podsjećamo da je prije nekolio dana u blizini Istražnog zatvora pronađen slomljeni durbin sa stalkom zbog čega je pritvorenicima izdato naređenje da se ne približavaju prozorima zbog mogućnosti da su ti predmeti korišteni u pripremi nečije likvidacije unutar UIKS-a.

U međuvremenu je policija došla do vlasnika durbina koji je saopštio da je predmet kupio ćerki da posmatra zvijezde i da ga je bacio pošto se slomio.

6

avatar
1000
6
0
0
 
4
PobroBubamaraPetra đurisic DMutni Budo ZetaPolo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pobro
Gost
Pobro

Čuš ako sumnjaš druže da rodjaka pa kaži.Ne može to e nisam ja majke mi nego je rodjak.Pusti to

Bubamara
Gost
Bubamara

Objavite ko je taj rodjak i gdje je sad oi jeli procesuiran?

Petra đurisic D
Gost
Petra đurisic D

Strašno.

Mutni Budo Zeta
Gost
Mutni Budo Zeta

Jes Budo ti si mutav, pa ne znas nista pa sad si progovorio.Ti si to znao, i jos prije progovorio.
A sad iznosis malo po malo kako bi, sebe oprao.

Polo
Gost
Polo

Jes inspektor ti reko a ti ni si znao, nista

Ananas
Gost
Ananas

Propjevao je Budimir odavna, tako da te priče inspektor reko kako ne.Ti ko da si lud pa ne znas, sto ti je sinovac radio a i ti uzimao dio.
Ajde Budo pjevaj sad, kao i prije samo je pitanje vremena bilo kad ces rec kad ti je ko bajagi reko inspektor ili neko drugi.

Send this to a friend