Hronika

Suđenje za ubistvo Bećirovića: Advokat traži da se sasluša tužiteljka i inspektori

Suđenje Marku Šaranoviću, osumnjičenom za ubistvo Dragana Bećirovića koje se dogodilo u aprilu 2011. godine danas je nastavljeno čitaniem transkripta iskaza nekoliko svjedoka, a advokat odbrane Borivoje Borović, nakog gotovo svakog čitanja imao je primjedbe da Tužilaštvo ima pristrasan stav u pogledu svjedoka.

Borović je istakao da do danas nije poznato odakle svjedoci Miodrag Zejnović i Radisav Nedović poznaju Bećirovića i odakle znaju gdje se nalazi njegova garaža pošto su ranije izjavili da su skuter parkirali ispred nje.

Advokat je tražio se saslušaju inspektori Velimir Furtula, Aleksandar Bošković i Saša Rakočević, koji su učestvovali u saslušanju Šaranovića i Milana Bulatovića.

On je kazao da je saslušanje tri inspektora jako bitno, a sudu je predložio da se kao svjedoci saslušaju i tužiteljke Suzana Milić i Vesna Jovićević na okolnosti šta je urađeno sa mobilnim telefonom Bećirovića, koji je navodno nestao, te da se Milić izjasni zašto nijesu identifikovani svjedoci sa lica mjesta i zašto je od odbrane krila dokaze tri i po godine.

Sudija Tabaš prihvatio je predloge o saslušanju tri inspektora, da se prilože zapisnici o pretresu stana Šaranovića kao i spisi o obavještenjima građana o ovom događaju.

Prihvaćeno je i da se od VDT-a Podgorica traži izvještaj da je uzorak krvi koji je pronađen na licu mjesta poslat na vještačenje u SAD posredstvom nadležnih organa, te da se pročita periodični i konačni izvještaj o primjeni mjera tajnog nadzora.

O ostalim predlozima sud će se izjasniti nakon završenja glavnog pretresa.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend