Hronika

Suđenje zbog tuče u Sutomoru: Prihvaćeno jemstvo za ukidanje pritvora Vojvodiću

Foto: Večernje Novosti

Sudija Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević prihvatila je da se pritvor Petru Vojvodiću, koji se sumnjiči da je ljetos nanio teške povrede dvojici mladića iz Rume, zamjeni jemstvom, prenosi portal Jedro.

U pitanju je hipoteka na stan od 31 metara kvadratnih u podgoričkom naselju Zabjelo na koje tužilaštvo ima pravo žalbe tri dana. Ukoliko se tužilaštvo ne bude žalilo u nastavku suđenja Vojvodić će se braniti sa slobode.

Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje nad Stefanom Novoselcem i Dejanom Grujičićem i u pritvoru je skoro sedam mjeseci.

Vještak medicinske struke Krsto Nikolić kazao je danas na nastavku suđenja da su povrede koje je zadobio Novoselac bile teške i opasne po život.

Vještak je opisao povrede koje je Novoselac zadobio-prelom luka lijeve jagodične kosti, prelom lijeve slijepočne i tjemene kosti, objašnjavajući da su nastale “aktivnim zamahom stisnute pesnice” .

Na pitanje advokata odbrane Dragutina Durutovića, da li je danas Novoselac životno ugrožen, Nikolić je na osnovu medicinskih činjenica konstatovao “nije direktno životno ugrožen”

“Za složenije aktivnosti potrebna mu je tuđa njega i pomoć”, dodao je Nikolić.

Na snimku koji je prikazan tokom suđenja se vidi da je Novoselac nepomično ležao nekoliko minuta, takođe, se vidi da je podignut od strane drugih osoba.

Veštak je objasnio što se tiče oštećenja mozga kod Stefana su postojale difuzne, brojne sitne nagnječnine moždanog tkiva sa krvarenjima praktično u cijelom tkivu mozga.

“U sklopu sa navedenim, sasvim je moguće da poslije dizanja Novoselca od strane druhih osoba on određeno vrijeme bude donekle finkcionalan sve dok koleteralni otok oko tih brojnih nagnječenja mozga nije dostigao taj nivo koji je definitivno ugrozio njegovo funkcionisanje”, kazao je vještak Nikolić.

Novoselac u bolnici je proveo četri mjeseca, a od toga je oko 40 dana bio u komi. Trenutno je na kućnoj njezi u Rumi i neophodno mu je dalje liječenje i tretmani u cilju oporavka za šta su, kako je kazao Stefanov otac Nikola, potrebna znatna materijana sredstva.

“Stefan ima volju, vježba i uporan je. Blagi napredak se primjećuje, uskoro treba da se uradi snimanje na magnetnoj rezonanci”, kazao je Stefanov otac.

Osnovni sud u Baru poslao je zamolnicu da Stefan da iskaz, sudu u Rumi. Međutim, do danas Stefan nije saslušan.

Advokat oštećenog Mirko Bošković kazao je da se Stefan ne sjeća samog događaja i u tom pravcu njegov iskaz ne bi bio značajan sudu.

“Percipira djelimično događaj, djelimično se sjeća. Nisam siguran koliko bi mogao da se izjasni jer i za njega je napad bio neočekivan”, kazao je advokat Bošković.

Prema riječima advokata, davanje iskaza bi ga izložilo svojevrsnom naporu.

Nakon nalaza i mišljenja vještaka medicinske stuke, advokata oštećenog, sudija Spasojević je kazala da Stefan Novoselac neće biti saslušan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muki
Gost
Muki

Puštite ga sad. Jel se još malo nabildova? Dajte nu steroida da lomi po Baru.

marko
Gost
marko

Da je ovako unistio zdravlje nekom cg tatinom sinu,odmah bi bio osudjen na maximalnu kaznu! SRAMOTA!

Titograd
Gost
Titograd

Sud odredio da siledžija nije kriv što mu je polomio lobanju, nego žrtva zato što mu je lobanja bila suviše tanka. Svaka čast sudiji bez prezimena, ovo je pravda po meri crnogorskog naroda.

budvamne
Gost
budvamne

Jel realno tako odlucivati o necijem zivotu, nije to mala stvar. Momak ostade u kolica zbog tudje bahatosti. To treba adekvatno kazniti

Vasilije
Gost
Vasilije

Sramno djelo kriminalca i sramna odluka suda.

Vasilije
Gost
Vasilije

Vise nego sramno djelo kriminalca a još sramnija odluka pravosudja.

Niksic
Gost
Niksic

Da umiji da se ponasaju mozda ih nebi lomio

budvamne
Gost
budvamne

E “nebi” tebi falilo mozga u glavu.
Ko je on da ocjenjuje dal se neko ponasa kako treba pa da salje ljude u kolica.
Sta mislis kako bi tebi bilo da ti stoji neko nad glavom pa da ti je slomi kad god popijes pa lupetas

Tunjel Budoš
Gost
Tunjel Budoš

Stvarno nije fer, zna se šta je nikšićka fer tuča, četvorica sa palicama na jednoga!

Lavica
Gost
Lavica

Pa što znači on će da ih nauči pameti ??????
Pazi samo da mu ne naletiš neđe u Bar, možda zaključi da si i ti nevaspitan ,pa krene da te uči pameti .
😉😉😉😉😉😉😉😉😉

Lavica
Gost
Lavica

Da se brani sa slobode ?????
Pa lijepo , onda bi trebao da im plaća sve što je potrebno da se momak vrati u normalu.
BRUKA !!!!!!!

budvamne
Gost
budvamne

I sta ako ne moze da se vrati u normalu..

Lavica
Gost
Lavica

@budvamne
Znači da je dužan da ga nosi na grbači cijelog života ,jer je zbog njega takav .
Ali to je naravno nemoguća misija jer za to treba imati mozga i obraza a on da je imao išta od toga , ne bi uradio to što je uradio.

Nenad
Gost
Nenad

Greote od momka sto ga snadje na ljetovanju..mladost mu unisti

Nenad
Gost
Nenad

Ovo je sramota..ovaj ce sledeceg ljeta ubit nekoga..

Ja
Gost
Ja

Ovo treba suditi kao pokušaj ubistva sa posledicama da zetva ne može bez tuđe pomoći raditi složenije poslove…. Kazna 10 godina zatvora pa bi se sledeći dobro zapitali da li dirati nevine ljude

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Daleko od toga da unosim politiku, ali ovaj Vojvodic je imao srece. Da je ovo uradio nekom iz Skadra, Sarajeva ili Splita ima bi ga susto. Ovako kad je iz Rume, sve se to lakse podnosi.

Pravda za Stefa
Gost
Pravda za Stefa

Zali Boze mladost. Neka mu nasilnik placa tudju pomoc i njegu do kraja zivota.

Slavko
Gost
Slavko

Napravio je od ni kriva ni duzna momka invalida! Cuveno CG sudstvo! Ovo moze vasem djetetu da se desi! Svi na protest u subotu!

Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Sram vas bilo.

Zeljko
Gost
Zeljko

MITO I KORUPCIJA

oganj
Gost
oganj

Nadaleko Poznato “cojstvo i junastvo”

Send this to a friend