Hronika

Šverc kokaina u Tivtu: Grupom rukovodio Račić, desna Šarićeva ruka

Foto: Radio TIvat

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je pritvor do 30 dana Milošu Kuliću i Radomiru Osmajiću koji se terete da su zajedno sa Duškom Radenovićem, koji se već nalazi u Spužu, Vladimirom Račićem i Dejanom Rovčaninom, stvorili kriminalnu organizaciju koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

<Detalji krivične prijave o švercu kokaina na brodu Jadran: Drogu godinu dana skladištili u vojnim magacinima<<

Račić je označen kao vođa kriminalne organizacije i u bjekstvu je kao i Rovčanin, pišu Dnevne novine.

Oni su, prema mišljenju Specijalnog tužilaštva, organizovali prevoz 60 kilograma kokaina, vrijednog blizu pet miliona eura, na školskom brodu Jadran Mornarice Vojske Crne Gore koji je trebalo da plovi za Tursku.

U povratku bi pripadnici kriminalne grupe preuzimali od istih osoba iste količine opojne droge heroin, koju bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje. Na isti način trebalo je da bude transportovano i oružje sa teritorije Crne Gore prema Turskoj.

Pored dvojice vojnih lica Radenovića i Kulića, ostala trojica navodnih članova kriminalne organizcije i te kako su poznati policiji od ranije i to upravo zbog šverca narkotika.

Osumnjičeni Račić osuđen je odsustvu u Srbiji na 10 i po godina zatvora kao član grupe Darka Šarića zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Njegovo ime pominjalo se i u decmbru prošle godine kada je označen kao vođa kriminalne grupe koja je mjesecima organizovala transport droge, odnosno kokaina, iz brazilskih luka u zapadnu Evropu.

Račić je sa još jednim srpskim državljaninom poslove s narkoticima obavljao korišćenjem lažnih dokumenata, koji su im obezbijedili da u stranu državu uđu kao izbjeglice. Sumnja se da su oni kokain u kamionima i kontejnerima prevozili iz Južne Amerike u Evropu. Droga je navodno tovarena u Paragvaju, nakon čega je iz Brazila, preko luke Santos i Itažai, stizala na odredište u Evropu sakrivena u kafi i kirikiju.

I osumnjičeni Osmajić odavno je poznat policiji i više puta je hapšen upravo zbog šverca kokaina, on je 2012. godine uhapšen nakon što je u stanu koji je koristi u Tivtu pronađeno 100 spakovanog u 14 ručno pravljenih PVC pakovanja koja je držao u metalnoj kutiji plave boje, kao i četiri veća zamotuljka sa drogom.

Osumnjičeni Rovčanin takođe je hapšen zbog narkotika.

On je uhapšen u akciji Zelena milja mzbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i pravosnažno osuđen. Prema optužnici, Rovčanin je bio organizator kriminalne organizacije koja je od 15. juna 2011. do 15. januara 2012. godine djelovala u više država.

11

avatar
1000
8
3
0
 
9
Bar4mePeroGoranToniSpila Grahovska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bar4me
Gost
Bar4me

Malo negativnih komentara od domacih Srbijanaca. Sarici su donirali neke cifre spc, mozda zbog toga, fujjj.

Pero
Gost
Pero

I ptice na grani znaju da su kriminalci uvuceni u sve pore nase drzave. Evo ih cak I u vojnim redovima. Kalic, Saric i ostali takozvani biznismeni drze u rukama sve institucije. Ne da im nemogu nista, nego ih se toliko boje da nesmiju ni da istrazuju. Najbezopasnije je da im isplacuju odstetu od nasijeh para. A po ovom pitanju… Više »

Spila Grahovska
Gost
Spila Grahovska

Koje ovaj Rovcanin

Djuro
Gost
Djuro

Svi hapseni sa kilogramima droge… Ali svi na slobodi… O ludih zakona, tuzioca i sudija. Ocito prvo treba rijesit pravosudni sistem. Dzabe se ljudi hapse kad ih pravosudje pusta na slobodu lako.

Goran
Gost
Goran

Pa da znao sam da je Šarić umešan znači ovi ostali klanovi nisu?

Mileva
Gost
Mileva

Kako je moguće da su ta lica uopšte mogla da priđu vojnom brodu. Zar ne postiji kontrola. Pišete da su se dvojica već bavila švercom narkotika.!?

Moje ime
Gost
Moje ime

Sariceva desna ruka spala na to da diluje na sitno jahtasima…dje potrosi pare od 6 tona koke sto su uvezli? 😂😂 nema za burek bice

Goran
Gost
Goran

I kormilari brodom koji je sporan između 3 države

Oficiri
Gost
Oficiri

Pa je li Saric komandant vojske, pa vojne objekte i brodove koriste za sverc kokaina. Sistem komandovanja zahtjeva kontrole koje visoki oficiri vrse. Neko od visokih je debelo zmurio. Ali nema ostavki.

Toni
Gost
Toni

I to da su neđe sakrili jedno kilo, nego 50!

Goran
Gost
Goran

Šarić je kormilar

Send this to a friend