Hronika

Svjedoci se ne sjećaju računa za Ramadu

Pomoćnik direktora Direkcije za željeznički saobraćaj Miroslav Kukavičić i Tanja Dašić, službenica u Ministarstvu saobraćaja, tvrdili su juče u Višem sudu da zbog protoka vremena ne znaju tačno vrijeme kada su se održavali sastanci u hotelu ,,Ramada“, piše Pobjeda.
Kukavičić i Dašić su svjedoci u procesu protiv direktora Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojše Obradovića, optuženog da je zloupotrijebio službeni položaj jer je novcem Direkcije platio troškove partijskog skupa, koji su Socijaldemokrate (SD) organizovali u hotelu ,,Ramada“.
Kukavičić je naveo da se ne sjeća datuma spornih sastanaka, ali zna da su bili u prijepodnevnim časovima.

Fakture

Tema sastanka u julu bila je pripremanje budžeta i bili smo u velikoj sali. Ne sjećam se da li sam tada prvo išao na posao prije nego sam pošao na sastanak u hotel ,,Ramada“. Znam da je bila voda od posluženja i izuzev toga ništa drugo naveo je Kukavičić.

Svjedok je odgovarajući na pitanje sutkinje Ane Vuković objasnio da nema saznanja kada i kako su dostavljene fakture hotela ,,Ramada“. On je naveo da nije član Socijaldemokrata, te i da ne zna ništa u vezi sa plaćanjem računa sa sastanka.

I svjedokinja Dašić kazala je da se ne sjeća vremena sastanka, ali zna da je jedan bio prošle godine, a jedan u januaru ove godine.

“Ovo su bili radni sastanci i u principu ih ne bilježimo pa ne postoji pisani trag da su sastanci održani”, kazala je Dašić.

Nalaz

Na jučerašnjem pretresu predstavljen je i nalaz vještaka telekomunikacione struke Predraga Boljevića koji je vještačio šest brojeva od 13. do 16. januara ove godine.

Branilac Obradovića, advokat Nikola Martinović prigovorio je tom dokazu dodajući da su listinzi prikupljeni bez naredbe sudije za istrage.

“Prema Zakonu o krivičnom postupku listinzi se mogu uzeti samo za krivična djela za koja je zaprijećena kazna od osam godina zatvora i više, što u ovom slučaju nije riječ”, prigovorio je Martinović.

Specijalni tužilac Veljko Rutović kazao je da je nalaz vještaka sačinjen u skladu sa ZKP-om i da predstavlja pravno valjan dokaz.

Sutkinja Ana Vuković kazala je da su listinzi prikupljeni po nalogu sudije za istragu. Vještak Boljević pojasnio je da svih šest brojeva nije imalo kumunikaciju u periodu od 9.15 do 10.21 časova, navodeći da su mogli biti bilo gdje u Podgorici.

“Može se pretpostaviti da su i preostali korisnici u to vrijeme bili u hotelu „Ramada“. Činjenica je da je šest korisnika u periodu od sat vremena nije imalo nikakvu telefonsku komunikaciju, što može ukazati da su bili zajedno, ali i da nijesu”, dodao je Boljević.
Čitav slučaj pokrenula je menadžerka hotela „Ramada“ Patricija Pobrić.

Send this to a friend