Hronika Suđenje Nebojši Medojeviću i još jedanaestorici okrivljenih za pranje novca

Svjedok: Dala sam 10.000 eura za zakup kuće koju je DF koristio uoči kampanje 2016.

Sestra jednog od lidera Fronta Andrije Mandića, Ksenija Kljajić,  danas je je svjedočeći u Višem sudu kazala da je sa svojih 10.000 eura platila iznajmljivanje jedne od dvije kuće koju je koalicija DF koristla prilikom kampanje uoči parlamentarnih izbora 2016.

Kljajić je svjedočila u nastavku suđenja lideru Pokreta za Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije,

Ona je navela kuća je zakupljena preko agencije koja se bavi posredovanjem u prodaji i izdavanju nekretnina.

“Novac sam predala kuriru Šćepu koji mi je donio na potpis ugovor o zakupu. Potom sam išla u sud da ovjerim ovaj ugovor. Po završetku kampanje iz agencije su me zvali da vratim ključeve“, navela je Kljajić.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je dijelu iskaza ove svjedokinje, navodeći da je Kljajić tokom istrage tvrdila da je 10.000 eura predala nekom aktivisti čijeg se imena nije mogla sjetiti dok je pred sudom kazala da se radi o optuženom Željku Šćepanoviću.

„U istrazi je navela da optuženog Željka Šćepanovića poznaje iz viđenja sa protesta, a potom je rekla da se ne može sjetiti imena kurira“, precizirala je Vukčević.

Na to je Kljajić je kazala da se u trenutku nije mogla sjetiti imena, jer ima problem sa pamćenjem imena osoba, dodajući da ne vidi ništa sporno u iskazu datom pred sudom jer je potvrdila da je donaciju predala optuženom Šćepanoviću.

Kljajić je navela da je poziv Tužilaštva povodom ovog predmeta doživjela kao pritisak, jer je tada podignuta optužnica protiv njenog brata Andrije Mandića, koji jedan od lidera DF-a.

„Cijelog života smo se borili protiv režima i nepravde da bi nas na kraju označeli kao ljude koji se bave kriminalnim radnjama“, kazala je Kljajić.

Svjedokinja Aleksandra Radonjić potvrdila je da je kuća korištena za potrebe kampanje DF-a iznajmljena preko njene agencije “Most” Kseniji Kljajić za pomenuti iznos. Juče je saslušan i svjedok Nebojša Miranović koji je kazao da je u vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine političkoj partiji PzP donirao 2.000 eura.

Osim Medojevića, optužnicom SDTa obuhvaćen je i biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset lica. Nikoliću se sudi i za utaju poreza. Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i ulični diler deviza Gordan Konatar.

15

avatar
1000
12
3
0
 
14
AloaloKostanjica2važiGen. Dukljaninfino društvo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Nemojte se vise tako braniti. DPS djaci.

Kostanjica2
Gost
Kostanjica2

Ok mozda je i istina stvarno, neka se fino kao Rocen izvini i nilom nista…a cek? to je Mandic? Odma 5 godina….

važi
Gost
važi

Nije to ništa. KOVERTAŠI strpaju u džep po 10 puta tolko pa nikome ništa.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jako “uvjerljivo” objašnjenje! Za đecu iz vrtića… Odakle ti lova, Ksenija, odakle ti lova? Progonjeni i obespravljeni frontovci- a puni para!?

fino društvo
Gost
fino društvo

pod hitno državne počasti za ovo društvance…pzp je na prvim izborima, nakon osnivanja imao 12%,a sad 0, 0002

kachawendica
Gost
kachawendica

ja nemam dvorac

mojsilović
Gost
mojsilović

Kurir Šćepo Sirogojno da mu pozavidi i Boško Buha. E dok je nama ovakijeh kurira zar je važno ko je na Vlasti. Kako nas breste i preživaju samo tako, Aferim Dobri Ljudi!

Mrčo
Gost
Mrčo

Zasto brisete komentare koji kazu da su svi lopovi i hostapleri

Mark
Gost
Mark

Istragu piceti odakle Kseniji Kljajic 10000 €.?
Dao joj brat od ruskih para !!

Montenegro
Gost
Montenegro

Nije platio mandic no sestra.. velika je to razlika… e cirkusa ovog..

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

I sestra je izdala vojvodu od koljenice.

Pedja
Gost
Pedja

Sve moj do moga .

Realno
Gost
Realno

Kad su ovakvi iz opozicije, što bi činjeli sa vlasti, kukala nam majka, više no što nam je sa ovima zakukala!

Katja
Gost
Katja

I ja velim…kao gladne hijene bi navalili

Montenegro
Gost
Montenegro

To se najbolje vidjelo u BD i KO…

Send this to a friend