Hronika

Svjedok saradnik Dejan Vujović tužiocima do detalja pričao o planu ubistava

Ranko Radulović glavni osumnjičeni

Svjedok saradnik Dejan Vujović saslušan je juče u Specijalnom tužilaštvu, u prisustvu svog branioca u predmetu protiv kriminalne grupe na čijem čelu je bio Nikšićanin Ranko Radulović.

Njegovo saslušanje, u predmetu koji nosi oznaku tajnosti, trajalo je do popodnevnih sati, piše Dan.

Za to vrijeme Vujović je pred specijalnim tužiocem detaljno govorio o planovima kriminalne grupe kojoj je pripadao, o imenima osoba koje je trebalo da budu likvidirane i odgovarao na pitanja advokata osumnjičenih. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, on je odao koje radnje je trebalo da preduzmu ostala lica koja su bila dio kriminalnog klana, a za koje on nije bio zadužen.

Vujović je uhapšen početkom juna zajedno sa Zlatkom Matanovićem iz Skadra i Stefanom Perovićem iz Nikšića zbog sumnje da su pripremali likvidaciju jedne bezbjednosno interesantne osobe i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Iako su sva trojica u početku negirala krivična djela koja im se stavljaju na teret, tokom saslušanja Vujović je ipak odlučio da sve prizna i ponudio tužilaštvu detalje i imena osoba koje stoje iza krimnalne grupe zadužene za likvidacije po narudžbi .

Nakon njegovog priznanja, specijalni policijski tim uhapsio je dosad 13 članova ove kriminalne grupe, koji se terete za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju.

Vođe kriminalne organizacije koja ima međunarodni karakter su, prema sumnjama istražnih organa, Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović. Grupe su formirane u Skadru, Kotoru i Nikšiću, a njihov primarni cilj bio je likvidacija osoba iz bezbjednosnog sektora.

Nikšićanin Dejan Vujović (22), koji je dobio status svjedoka saradnika u istragama o planiranim i počinjenim likvidacijama, izašao je iz spuškog zatvora krajem juna.

Dosad je više puta saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je i ranije priznao krivična djela koja je trebalo da počini. Tereti se za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, dilovanje droge, pokušaj ubistva , nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U ovoj akciji zasad su uhapšeni Ranko Radulović (58), Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Željko Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), Radoš Petrušić iz Nikšića, Milan Dedović iz Kotora, državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54), Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović. Naredbom je obuhvaćen i odbjegli Nikola Mršić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Gorana Lenca.

16 Komentara na "Svjedok saradnik Dejan Vujović tužiocima do detalja pričao o planu ubistava"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend