Hronika

Teški prekršaji na crnogorskim putevima, tri vozača sankcionisana

ilustracija

Policija je podnijela prekršajne prijave protiv A.M. (32) iz Rožaja i D.T. (28) iz Mojkovca zbog prekoračenja brzine, te uhapsila Nikšićanina D.J. (33) zbog sumnje da je, pod dejstvom alkohola, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi i potom pobjegao.

Kako su saopštili iz Uprave policije, 17. avgusta oko 19.30 časova na magistralnom putu Podgorica-Bar, u mjestu Goričani,  zbog prekoračenja brzine zaustavljen je mercedes rožajskih registracija, koji je A.M. (32) iz tog grada vozio brzinom od 184 kilometra na čas, na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h.

Dva dana kasnije, oko 15 časova, u istom mjestu je zaustavljen D.T. (28) iz Mojkovca, koji je vozio BMW motocikl brzinom od 182 km/h.

U Upravi policije ističu da su protiv A.M. i D.T. podnesene prekršajne prijave i privremeno su im oduzete vozačke dozvole.

Takođe, 19. avgusta oko 21.30 časova nikšićka policija uhapsila je D.J. (33) iz tog grada jer je, kako se sumnja, nekoliko sati ranije u ulici Peka Pavlovića u Nikšiću učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, nakon čega je pobjegao.

Policija je brzo identifikovala automobil i D.J. je zaustavljen u Bulevaru 13. jula, dok je upravljao renoom nikšićkih registracija, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 3,69 grama po kilogramu.

Saobraćajna policija je tokom prethodnog vikenda zbog prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja izdala 1.627 prekršajnih naloga, podnijela 190 prekršajnih prijava, oduzela 124 vozačke dozvole, kao i 17 pari registarskih oznaka. Takođe, uhapšena su 42 nesavjesna vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Od početka godine do 1. avgusta 2018. godine u saobraćaju je smrtno stradalo 27 osoba, dok ih je u istom periodu 2017. godine poginulo 40.

“Evidentan je pad smrtno stradalih osoba u saobraćajnim nezgodama za 32,5 odsto”, naglašavaju u UP.

Njihovi službenici će, najavljuju, nastaviti sa preduzimanjem aktivnosti, kako bi se zadržao trend smanjenja broja poginulih u saobraćaju i kako bi se taj broj sveo na najmanju moguću mjeru.

“Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, uz pomoć Helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore, koja će uz učešće službenika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja nadgledati najfrekventnije saobraćajnice i u komunikaciji sa patrolama policije vršiti sankcionisanje nesavjesnih vozača”, poručili su iz Uprave policije.

Ž.N.

6 Komentara na "Teški prekršaji na crnogorskim putevima, tri vozača sankcionisana"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend