Hronika

UP: Tokom vikenda uhapšeno 40 vozača

Policija
Policija

Tokom vikenda, od 07. do 10. juna, na crnogorskim putevima evidentirane su 54 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je osam lica zadobilo teške, a 22 lica lake tjelesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 124 prekršajne prijave, izdali 1024 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako ističu slobode je lišeno 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

“Od tog broja njih 30 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, pet vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, šest u Pljevljima, četiri u Budvi”, kažu iz UP.

Send this to a friend