Hronika

Tona kokaina koja je preko Crne Gore trebalo da stigne u BiH zaplijenjena u Italiji

Foto: Nezavisne

Najveći dio više od tone kokaina, vrijednog oko 50 miliona eura, koji je u međunarodnoj akciji zaplijenila italijanska policija, trebalo je da preko Crne Gore stigne u Bosnu i Hercegovinu, saznaju Nezavisne.

Dvije osobe uhapsila je Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA u BiH, a velikom međunarodnom akcijom obuhvaćen je veći broj ljudi iz te zemlje, Italije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Radi se o međunarodnoj akciji kojom je presječen veliki lanac za organizovani šverc droge, a za koji je najprije saznala italijanska policija, koja je u saradnji s kolegama iz drugih zemalja pratila pošiljku.

Naime, u jednoj luci u Italiji policija je zaplijenila nekoliko kontejnera punih kokaina, koji je trebalo da se pošalje u Bar, te dalje u Sjevernu Makedoniju i BiH.

Policija je iz kontejnera uspjela da izvadi 970 paketa narkotika teških 1.128 kilograma, a lažnu pošiljku sa oko kilogram droge zapečatila je zajedno sa sistemom za praćenje, kako bi utvrdila kome je namijenjena tako velika količina narkotika.

Nezavisne saznaju da je u Bar po pošiljku stiglo šest kamiona, od kojih su četiri iz Sjeverne Makedonije stigla po zapečaćene kontejnere, ne znajući da ih policija prati, a umjesto narkotika u njima je bio samo kilogram kokaina koji su ostavili istražioci.

Druga dva kamiona otišla su u BiH, ne znajući da zapravo voze prazne kontejnere i da istražioci prate i njihovu putanju.

U SIPA su potvrdili da su učestvovali u međunarodnoj akciji razbijanja šverca kokaina, te da su dvije osobe uhapšene, ali nisu precizirali detalje akcije niti čiji je kamion s kontejnerima ušao u BiH.

Luka Miladinović, portparol SIPA, kazao je da će dvije osobe koje su uhapšene biti predate u nadležnost Tužilaštva BiH.

“Na području BiH policijski službenici SIPA uhapsili su dvije osobe, saslušali više svjedoka, te pretresli više osoba, objekata i pokretnih stvari i tom prilikom oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, naveo je Miladinović.

SIPA je akciju hapšenja izvela u saradnji s policijskim i pravosudnim organima Italije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, prilikom realizacije velike međunarodne operativne akcije na suzbijanju šverca narkotika.

19

avatar
1000
13
6
0
 
19
CrnogorciSuSrbiIzazvanaildaNekoCus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milovi glasači…

Izazvana
Gost
Izazvana

Ovo je ta Milova građanska Crna Gora jeli?

ilda
Gost
ilda

zato se produzava izgradnja auto puta sad 😂😂😂🤣🤣🤣🤣

Neko
Gost
Neko

Auuu, tek će se sad dokrajčitii

Kuč BR
Gost
Kuč BR

Cdm u čemu je vas problem???

Baš tako
Gost
Baš tako

Pu, opet će nam plata kasniti!

Port of MSC
Gost
Port of MSC

Da nije ovo Kotoranima uzeto…

Serdar
Gost
Serdar

Ko to špija iz naših redova ? Čim ćemo plaćati ovoliki minus u budžetu .Zimska sezona pukla,ljeto daleko, kamate rastu.

Cus
Gost
Cus

Ti se nasjekira…

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Opet će pucnjava po CG-ne zna se je li bolje da dodje ili da je zaplijene.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

I? Kako sad da osude sve te pohapšene, kada su vozili voće?

Roro
Gost
Roro

Da je tonica stigla do Bara,isparila bi.Ovako,biće muke da se isplate plate,penzije,da se vraću krediti ..Što češ,kad su to tekovine 21maja 2006god.

GeNiJe
Gost
GeNiJe

Roto pametniji si kad ćutiš!

Banjo
Gost
Banjo

Rato prošetaj malo, prije kiše.

Plana brda
Gost
Plana brda

Misliš na tekovine 90 tih i glisera za Italiju, Svete krune po Baru i primorju, učili od najboljih, temelji današnje Crne Gore..

Maki
Gost
Maki

Kome ce danas pozliti,auuuu koje pare propadose,cccc

crnogorka
Gost
crnogorka

kako ce placati tabanase

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Odoše penzije za Italiju

Kos
Gost
Kos

ostalo je sve u cg i ide dalje drugim putem cirkus se nastavlja

Send this to a friend