Hronika

Traže novo suđenje ljekarima zbog smrti Ivane Šoć

Ivana Šoć

U Apelacionom sudu juče je održana sjednica vijeća po žalbama na presudu ljekarima Infektivne klinike Draganu Obradoviću, Brankici Dupanović i Bogdanki Andrić zbog nesavjesnog liječenja i smrti tridesetogodišnje Cetinjanke Ivane Šoć 2011. godine, koja je preminula od posljedica virusa H1N1 dan nakon otpusta iz bolnice, piše Dan.

Prvostepenom presudom u Višem sudu u Podgorici, sudija Vesna Moštrokol osudila je Obradovića na godinu zatvora dok su Dupanovićeva i Andrićeva oslobođene optužbe.

Advokat doktora Dragana Obradovića tražio je žalbom da se njegov branjenik oslobodi od optužbe ili da se presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

Između ostalog, on u žalbi ističe da je po mišljenju odbrane više nego jasno da je i sam zaključak vještaka obducenta o uzroku smrti Ivane Šoć netačan i nije utemeljen na čvrstim i neoborivim dokazima. Odbrana ističe činjenicu da na obdukciji nije dokazano niti potvrđeno prisustvo virusa gripa u tkivu pluća, zbog čega se konačno ovakav nalaz ne može tretirati kao valjan i zbog toga mu sud nije smio pokloniti vjeru.

Odbrana je apsolutno ubijeđena da je prvostepeni sud pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje i to, prije svega iz razloga što je odbio predlog odbrane da se izvrši novo vještačenje po grupi vještaka, koji bi se na stručan način izjasnili o uzroku smrti.

Žalbu je izjavio i vrhovni državni tužilac koji se žalio na preblagu kaznu imajući u vidu težinu krivičnog djela i zaprijećene kazne od dvije do 12 godina. Naglašava i da je sud precijenio olakšavajuće okolnosti pogrešno im dajući status osobito olakšavajućih okolnosti.

Tužilaštvo je zatražilo ukidanje presude i vraćanje suđenja na ponovni postupak.

Ranije je Miladin Šoć, iznoseći završne riječi, naveo da je tokom sedmoipogodišnjeg procesa dokazano da su nesavjesno liječenje, potpuna nebriga ljekara Dragana Obradovića i Bogdanke Andrić rezultirali gubitkom mladog života njegove kćerke Ivane Šoć.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
DukljaninPravnikBokeljkanovogaga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Tragedia…

Pravnik
Gost
Pravnik

Nek’im bog sudi,njima i njihovoj djeci!

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Uzas.Ovo ni u Konc Logoru nije bilo.Srami li se iko.Izgubljen mladi zivot.Stidute se…

gaga
Gost
gaga

Podrška za Miladina i Zoricu Šoć,roditelje pokojne Ivane.Ne “popuštajte”pred sramotnim družinom koja hoće da sve prospe u vodu.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Ljekari su zasticeni kao bjeli medvjedi,mogu ubuti koliko god hoce ljudi i nece im se nista desiti,u najgorem slucaju dobit ce minimalnu kaznu,o gubitku licence i da ne govorimo,to je nepostojeca praksa u Crnoj Gori.Nazalost imao 2 smrtna slucaja u porodici zbog “greske” doktora i nikom nista,kuku onome ko je bolestan,nema novca i nije u DPS-u…

novo
Gost
novo

ovaj proces je trebao da se javno prati da se utvrdi istina

Bianco celeste
Gost
Bianco celeste

zalosno

Send this to a friend