Hronika

Turska policija o ubistvu Vukotića: Operacijama promijenio crte lica, falsifikovanim dokumentima ušao u zemlju

Foto: artigercek.com

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji je 8. septembra 2022. godine ubijen u Istanbulu, ušao je s falsifikovanim dokumentima, pasošem države Kosovo na ime Predrag Popović. Vukotić je, kako navodi turska policija, prethodno operacijom promijenio crte lica, prenio je turski portal artigercek.com.

Predsjedništvo Generalnog direktorata za bezbjednost protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala Turske oglasilo se saopštenjem povodom ubistva Jovana Vukotića, koje je, kako navodi taj portal, predmet kritika da su se “mnoge međunarodne mafijaške organizacije naselile u Turskoj”.

Iz Generalnog direktorata za bezbjednost protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala Turske naveli su kako je u vezi vođe škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, o kojem su se ranije oglašavali, bilo potrebno objaviti nove informacije zbog, kako su kazali, “upornih dezinformacija”.

Vukotić, vođa ‘Škaljara’, ubijen je u oružanom napadu u Sisliju u Istanbulu 8. septembra. Turski portal podsjeća da je Vukotić uhapšen i deportovan 2018. godine.

“Osoba po imenu Jovan Vukotić uhapšena je 8. septembra 2018. godine u Antaliji. 10. septembra 2018. godine avionom naše zemlje, sa džakom preko glave, iz bezbjednosnih razloga predat zamjeniku ministra unutrašnjih poslova Srbije s još pet službenika u pratnji. Proveo je 15 mjeseci zatvora u Srbiji za zločine koje je počinio, i predat Crnoj Gori. Pušten je u julu 2020. godine poslije kratkog zatvora u Crnoj Gori”, podsjeća portal artigercek.com.

Uhapšeno 13 osoba

U saopštenju je objašnjeno da je u okviru istrage ubistva Vukotića, u akcijama sprovedenim 12. i 19. septembra 2022. godine obuhvaćeno 20 osumnjičenih, među kojima su tri člana kriminalne organizacije „Kavač”.

U saopštenju turske policije navodi se da “u okviru borbe protiv kriminala, turske policijske snage odlučno pristupaju pitanju koje je postalo problem svake zemlje u svijetu”.

U saopštenju su naveli da se “u potpunosti ne razumije slučaj Vukotića”.

“Jovan Vukotić je uhapšen i deportovan u Srbiju kao rezultat rada koji smo obavili 2018. godine. Usljed mjera preduzetih protiv ovih organizacija, on je u našu zemlju ilegalno ušao promjenom crta lica i uzevši pasoš druge države sa lažnim imenom. Ljudi povezani sa mnogim važnim kriminalnim organizacijama nisu dobili priliku da se kriju u našoj zemlji i deportovani su”, navodi se u saopštenju.

Turska policija je poručila da bez obzira na porijeklo, “naš odlučan stav u borbi protiv kriminala i kriminalaca će se nastaviti”.

“Kao organizacija, tražimo davanje detaljnih informacija sa transparentnim radnim razumijevanjem. je među našim nadama. Turska policijska organizacija, koja vrijedno radi i čiji su uspjeh poslednjih godina cijenjen od strane svjetskih policijskih organizacija, nastaviće da radi bez imalo manjkavosti ili smanjenja motivacije. Bilo kojim nacionalnim ili prekograničnim kriminalcima neće biti dozvoljeno da djeluju u našoj zemlji, a turska policija će biti na leđima kriminalaca gdje god da se nalaze u svijetu”, naveli su u saopštenju.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
MitarMongroDondo Branko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Njega je BIA skinula. Previše je bio ušao u djelokrug brata Abaza. Važnija je misija Abaza nego pokojnika. Uloga pokojnik je lako bila zamjenljiva sa mnogim igračima ali ne i brata Abaza. On je projekat dugo pripremljan od strane SANU. Mada i za njega su našli rezervnog konja/e za trku – Milačića/Spajić tandem

Mitar
Gost
Mitar

Tako je mongro. Iako se to , kao sto vidimo po minusima, vecini ne svidja ! E pa, ni nama se ne svidja ta pudlina uloga pa nista!

Dondo Branko
Gost
Dondo Branko

Jadne im mladosti, čemu sve ?

Send this to a friend